WordPress Domain Alma ve Yönlendirme İşlemleri

WordPress domain alma ve WordPress aracılığı ile bir blog sahibi olmak istiyorsanız bu işlemi ücretsiz olarak gerçekleştirebilirsiniz. Ancak kendi özel alan adınız ile WordPress blog yazarı olmak istiyorsanız o halde domain hizmeti almanız gerekmekte ve WordPress ile ilişkilendirmeniz gerekmektedir. Ayrıca wordpress domain ve alan adı alırken dikkat etmeniz gereken bir çok unsur bulunmaktadır.

WordPress Domain Alma

Kendi alan adınıza sahip olarak WordPress bloğunuzu oluşturmak istiyorsanız bu anlamda profesyonel hizmet veren bir hosting şirketi ile temas kurmanız gerekmektedir. Şirket sizden aylık olarak belirli bir ücret alır ve sunucunuzu işleme koyar. Siz alan WordPress için alım yaptığınızı belirterek alan adınızı belirler ve bloğunuzu oluşturursunuz. Bu temel işlemleri gerçekleştirdiğiniz firmaların profesyonel olup olmadıkları oldukça kritik bir husustur. Çünkü hosting firmaları sizi kendi bünyesine bağımlı kılmak adına çeşitli engelleri karşınıza çıkarabilirler. GuzelHosting, WordPress için domain almak isteyen kişilere profesyonel destek sağlamakta ve taleplerini en kaliteli ve güvenli şekilde yerine getirmektedir.

WordPress Domain Yönlendirme

Var olan WordPress domaininizdeki sayfalarınızı farklı sitelere yönlendirme sağlamak istiyorsanız WordPress’in kendi sunduğu wp_redirect özelliğinden faydalanabilirsiniz. WordPress’in tema girişinde yer alan function.php dosyasında yapılacak olan düzenlemeler ile bu işlem gerçekleştirilebilir.

Eğer domain yönlendirme ile ilgili olarak profesyonel bilgiye sahip değilseniz sitenizin sahip olduğu verileri de koruyabilmek adına konu ile ilgili profesyonel destek almanızda fayda vardır.

 

Bir yanıt yazın