Discord Nedir, Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

discord nedir

Discord nedir? Sorusuna cevap olarak internette oyun oynarken veya toplu halde iletişime geçmeye çalışırken kullanabileceğiniz sesli, görüntülü ya da yazılı sohbet etmenizi sağlayabilecek bir uygulamadır yanıtını verelim.  Tüm platformlarda etkin olarak kullanılabilen bu uygulamanın neden geliştirildiği merak ediliyor.

Discord Neden Geliştirildi?

Aslında sorunun yanıtı yukarıda da belirttiğimiz gibi çok basit. Her şey daha iyi iletişim kurmak için! İnsanlar discord’u farklı amaçlar için kullanabiliyorlar. Yani havadan sudan sohbetler içinde kullanabilirsiniz, herhangi bir görüntü paylaşabilirsiniz ya da oyun sırasında arkadaşlarınızla anlık konuşarak keyifli zaman geçirebilirsiniz. Uygulama özellikle oyun geliştiricileri ve oyuncular için çok önemlidir. Çünkü oyuncular kazandığı ödülleri ve yayınları daha fazla kişiyle paylaşma imkanı yakalıyorlar.

Yukarıda da anlattığımız gibi kullanımı hem kolay hem de oldukça etkili. Peki ilk kez discord kullanacak olan bir kişi ne yapması gerekiyor?

Discord Nasıl Kullanılır?

Uygulamayı açtığınız zaman karşınıza ilk olarak ana sayfa çıkacaktır. Bu sayfadan ana pencere üzerinde arkadaş listeni ve ekranın sol bölümünde katıldığınız sunucuları göreceksiniz. Tabi bunları gördüyseniz konuşacak birine de ihtiyacınız olacak. Her kullanıcı uygulamaya girerken kendisine bir kullanıcı adı ve ID numarası belirlemesi gerekiyor. Bunlar eşsiz olacağı için daha önce alınmış bir kullanıcı adını alabilmeniz söz konusu değil.

Ana sayfanın üst tarafındaki “Arkadaş Ekle” sekmesine tıklayarak seçtiğiniz kişiyle bağlantı kurabilirsiniz. Bağlantınızın aktif olabilmesi içinde karşı tarafın sizin bu isteğinize olumlu yanıt vermesi gerekiyor.

Bağlantı kurduğunuz kişiyle yazılı, görüntülü ya da sesli olarak konuşma imkânına sahipsiniz. Hatta biraz daha ileri gidelim daha fazla arkadaş ekleyerek de topluluk oluşturabiliyorsunuz.

Kendim Discord Sunucusu Oluşturabilir miyim?

Uygulamayı kullananların merak ettiği sorular arasında bu sunucuyu kendilerinin oluşturup oluşturamayacakları da vardır. Hemen belirtelim discord sunucu oluşturmak ücretsiz olduğu için herkes yapabilir.

Discord sunucuları ana sayfanın en solunda sıralı bir şekilde görüntülenebilir. Eğer siz herhangi bir sunucuya katılmamışsanız bu durumda “Sunucu Ekle” sekmesine tıklamanız gerekiyor. Buradan şablonları takip ederek hızlı bir şekilde kendi sunucunuzu oluşturabilirsiniz. İşin güzel tarafı oluşturduğunuz bu sunucunun tüm kontrolü sizin elinizdedir ve gerekli tüm ayarları kendiniz yapabilirsiniz. Sunucunuza daha fazla kullanıcı çekebilmek için “İnsanları Davet Et” seçeneğini kullanabilirsiniz. Peki, oluşturduğunuz sunucuyu kaldırmak isterseniz bunu nasıl yapabilirsiniz?

Discord Sunucusu Nasıl Silinir?

Discord sunucusunu kurmak kadar silmekte basittir. Bu işlemi yapabilmeniz için aşağıda bahsedeceğimiz adımları izlemeniz yeterli olacaktır.

  • Sol tarafta bulunan listeden bir sunucu seçmelisiniz.
  • Her sunucunun yanında aşağı doğru olan ok işareti vardır bunu seçin.
  • Seçtiğiniz sunucuya “Delete Server” yani sunucuyu sil deyin. İsterseniz bu sekmeden sunucunuzun adını da değiştirebiliyorsunuz.
  • İşlem sonrasında onayladığınızda sunucu listeden silinmiş olacaktır.

Discord Avantajı Nedir?

Yukarıda bahsettiklerimizden yola çıktığınızda kafanızda benzer uygulamaların olduğu canlanabilir. Peki, Discord’u bu diğer uygulamalardan ayıran özellikler nelerdir?

Uygulamanın en önemli özelliği ücretsiz olmasıdır. Evet piyasada pek çok uygulama var, ancak onların büyük bir bölümü ücretli olarak hizmet veriyor. Mesela TeamSpeak, Mumble ve Ventrilo gibi başarılı uygulamalar ücretli olarak hizmet veriyor.

Bir yanıt yazın