Patreon Nedir?

patreon nedir

Patreon, internet üzerinden içerik üreterek kazanç elde edilmesine imkân sağlayan bir platformdur. Günümüzde insanlar merak ettikleri pek çok konu hakkında arama motorlarını kullanıyor ve bunun içinde web site sahipleri hazırladıkları ya da hazırlattıkları içeriklerle üst sıralarda olmaya çalışıyorlar. İşte patreon gibi platformlar bu noktada içerik üreticilerinin bu hizmeti verebilmelerine imkan sağlıyor.

Patreon Ne İşe Yarar?

Patreon’un amacı yukarıda bahsettiğimiz gibi freleaancer olarak çalışmak isteyenlere aracılık yapmak. Patreon sitesine kaydolan kullanıcılara linkler veriliyor. Bu linkler ne kadar çok dağılırsa içerik üreticisinin de takipçi sayısı o kadar çok artmış oluyor.

Patreon sitesindeki takipçiler içerik üreticisini desteklemek amacıyla bir miktar bağışta bulunurlar. Kimin ne kadar bağış yapacağı belirsiz olduğundan isteyen istediği kadar yapabilir. Sistemde ödemeler kredi kartıyla ya da banka kartıyla güvenli bir şekilde yapılabilmektedir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu bir bağış olduğundan dolayı gönüllülük esastır, ancak bazı içerik üreticileri bu sistemi ticari olarak kullanmaktadır. Aslında internetin hayatımızdaki en büyük avantajı da ek gelir sağlayabiliyor olmamıza imkan sağlamak olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda şu anda sistem tamamen ticari amaçlar için kullanılıyor demek yerinde olacaktır.

Patreon sitesinin ayakta kalabilmesi için bağışlardan bir miktar alması gerekiyor. Yani aslında ister ticari olsun ister normal bir bağış olsun sisteme giriş yapan her paradan site kendi komisyonunu alıyor.

Bizim ülkemizde de bu sistemi kullanan çok sayıda internet sitesi olduğunu biliyoruz. İnsanlar bu sitelere girerek verdikleri hizmetleri hakkında detaylı bilgileri girerek fiyat belirleyip bu şekilde satış yapıyor. Yapılan satıştan komisyon alan sitede var almayan da var. Buradaki önemli olan husus iyi bir aracılık yapabilmektir.

Patreon Üyeliği Ücretli Midir?

Patreon Türkiye ya da dünyanın herhangi bir ülkesinden olsun ücretsiz olarak üyelik oluşturulabilen bir platformdur. Üyelik sırasında 3 farklı seçenek sunulur. Bunlar Lite, Pro ve Premium şeklindedir. Bu iç seçenekten istediğinizi tercih edebilirsiniz. Seçtiğiniz üyelik modeli ise size ekstra özellik sunacaktır.

Patreon Nasıl Çalışır?

Patreon platformunu kullanmak ücretsiz olduğu gibi basittir. İçerik üreticileri sistemde dikkat çekebilmek için hizmetlerini oluşturur ve bu sayede bağışçı bulmaya çalışır. Oluşturulan sayfa ve aşamalara göre bağışçılar belirli meblağlarda para ödemesi yaparlar. Patreon Türkiye ödeme alma işlemi dolar üzerinden yapılıyor. Yani sizi seçecek olan bir bağışçı sizin sattığınız hizmeti kolayca alabilir.

Patreon ücretsiz kullanma resmi siteden yapılacak üyelik işlemiyle birlikte mümkün olacaktır.

Bir yanıt yazın