Bulut Teknolojisi Nedir?

Günümüzde Büyük boyutlu dosyalarla işlem yapılıyor. İnsanlar çalışma hayatında ve özel hayatlarında telefonlarında, bilgisayarlarında ve tabletlerinde oldukça fazla fotoğraf ve video bulunduruyor. Çoğu zaman bu cihazların hafızaları bu büyük boyutlu dosyaları depolamaya yetmiyor. Böyle durumlarda verilerinizi depolamak için cloud programı yani bulut teknolojisi bu dosyaların depolanması için olanak sağlıyor.

Bulut Teknolojisi Depolama İşlemini Nasıl Yapıyor?

Bulut teknolojisi kısaca internet yazılım yoluyla kullanılan bir depolama hizmetidir. Verileriniz internet ortamında sanal depolama sistemiyle yani bulut sistemi ile depolanıp ve gerektiğinde kolayca ulaşılmasını sağlayan bir hizmettir. Yaklaşık 3 yıldır kullanılan bulut hizmeti aktif kullanıcıların vazgeçilmezi haline geldi. Bulut teknolojisini günümüzde popüler uygulamalarda kullanıyor. Bulut teknolojisi depolama yaparken API’ler den yararlanıyor.

Bulut Teknolojisinin Faydaları?

Geçmişte verilerin depolanması için HDD’ler kullanılıyordu. Kişisel kullanımda hala fayda sağlayan bu sistemler holdingler ve firmalar düşünüldüğünde yetersiz kalıyor. Bulut Teknolojisi fiziksel olarak kullanılan HDD’lerden daha fazla depolama alanı sağlayabiliyor. Bulut sisteminde mevcut verilerinizi bir cihazdan diğerine kolaylıkla aktarımını sağlıyor. Ayrıca bulut sisteminde çoklu yedekleme alanları kullanılıyor. Bu alanlar güvenliği arttırarak devamlılığı sağlıyor.

Bulut Teknolojisinin Dezavantajları

Bulut sistemindeki verilerinize sadece internete bağlıyken ulaşabiliyorsunuz. Eğer bulunduğunuz ortamda internet bağlantınız yoksa verilerinize ulaşamıyorsunuz. Bir diğer önemli konu da internet hızınız. Bağlı olduğunuz internet hizmet hızı ne kadar düşükse verilerinize ulaşmanız ya da veri aktarmanız o kadar yavaş olacaktır. Ayrıca bulut sistemindeki verilerinize sizin dışınızda birilerinin ulaşmasını istemiyor iseniz güçlü bir şifre ile koruma sağlayabilirsiniz. Şifrelerinizi güçlendirmek için noktalama işaretleri ve rakamları da birlikte kullanabilirsiniz.

En çok Önerilen Bulut Hizmetleri

iCloud, Google Drive, SkyDrive, Dropbox, Yandex.Disk günümüzde en çok kullanılan bulut teknolojisi sistemleridir.

Bir yanıt yazın