Blog Açmak için Temel Nedenler

Bugün sosyal medyanın insanların günlük yaşamına çok daha etkin bir biçimde girmesine ve teknolojinin ilermesine paralel olarak daha önce hiç karşılaşılmayan hatta hayal bile edilmeyen meslekler ile karşılaşılmaya başlandı.

Bunlardan bir tanesi de blog kavramı.  Blog normalde web siteleri üzerinde kişinin kendi görüşlerini doğal ve samimi bir biçimde açıklayan yazılarına verilen temel isim. Sinemadan, bilime, spordan, modaya kadar pek çok alanda olabilen yazılar okuyan kişiler için de hem öğretici oluyor hem de günlük yaşamlarına renk katıyor.

Bugün ülkemizde de bu alanda çok iyi örnekler var. Peki ama siz de kendi düşüncelerinizi, deneyimlerinizi blog açarak  paylaşmak istemez misiniz?

Blog Açmak Neden Önemli?

Blog yazarı olmanın kendince son derece önemli ve özel avantajları var. Eğer şu ana kadar yazmayı düşünmediyseniz aşağıda ifade edilenlerden sonra durumu yeniden değerlendireceğiniz kesin.

Öncelikle blog yazarı olmak ve kişinin kendi özgeçmişinde bunu ifade etmesi son derece prestijli olan bir olgudur. Bunu asla göz ardı etmemek gerekir. Bir diğer geçerli olan sebep bilim insanlarının da net bir biçimde ifade ettiği gibi yazmak özünde kişinin kendi içine yapmış olduğu bir içsel yolculuktur ve size de oldukça iyi gelecektir.

Blog yazmak son derece öğreticidir. Kişi her ne kadar yazdığı alanı çok iyi bildiğini düşünse de yeniden araştırma yapacağı için kişisel gelişim noktasında da oldukça önemli olan bir konudur. Bir süre yazdıktan sonra tamamen bu işten para kazanmaya başlayarak ama tam zamanlı, ama yarı zamanlı olarak bu işten para kazanabilirsiniz.

Böyle bir çalışmaya başlamanız çevrenizde de çarpan etki yaratabilir ve bu alanda çevrenize öncülük edebilirsiniz. Yani sağlam bir rol model olarak hayatınızı başka bir noktaya taşıyabilirsiniz.

Bir yanıt yazın