Bloggerlar WordPress Kullanırken Nelerden Kaçınmalı?

WordPress, içerik yönetimi konusunda en popüler, esnek ve kullanımı kolay sistemlerden birisidir. Çok fazla teknik bilgi gerektirmeden kullanılabilen WordPress, içerisinde bir çok özellik barındırmaktadır. Ancak bu sistemi kullanırken belli başlı kriterler vardır. Kişisel blog kurmak isteyenlerin WordPress kullanırken kaçınması gerekenleri aşağıda sizin için listeledik. Doğru bir blog yönetimi için şu adımlardan kaçınmalısınız… 

Tarayıcı Uyumsuzluğu

WordPress’te tema seçimi önemlidir. Temalar bir sitenin temelini oluşturmaktadır. Seçimi yapılan temaya göre uygun içerikler üretilmelidir. Seçilen temanın mobile uyumlu olmasına çok dikkat edilmelidir. Ücretsiz temalar kullanılabileceği gibi, ücretli temalar da kullanılabilir.  Mobile uyumlu olmaması halinde kullanıcılar mobil üzerinden erişim sağlayamaz ve siteye girişler açısından azalmalar yaşanabilir. Bu nedenle tarayıcı-tema uyumu önemlidir.

Güvenlik Önlemlerinin İhmali

WordPress, %100 güvenilir bir alt yapıya sahip değildir. Siber saldırganlara karşı sitenizin korunması gerekir. Bu nedenle güvenlik için birkaç tedbir almak faydalı olacaktır. Örneğin, şifreniz kullanıcı ad ve soyad gibi kişisel bilgiler içermemelidir. Şifte sadece rakamlardan oluşmamalıdır. Zor şifreler kullanmalısınız. Admin panelinize kullanıcıların ulaşmaması için gizleyebilirsiniz. Eklentilerinizi sürekli güncellemeye çalışın. Bu tarz önlemler oluşabilecek saldırılara karşı sitenizi korumak adına faydalı olacaktır. 

İçerik ve Görselin Bütünleşmemesi

Görsel kullanılarak oluşturulan içerikler daha fazla okunmaktadır. Görseller çok aşırıya kaçmadan eklenerek içerikler üretilirse, siteye giriş oranları da artacaktır. Fakat içeriklerde kullanılan görseller uyumlu olmalıdır. Yanlış ve içeriğe uygun olmayan görseller bir bütünlük oluşturmayacaktır. Resimlerin boyutlarını küçültmeden kullanmak sistemsel sorunlara yol açabilmektedir. Bu nedenle resimlerin boyutunu her zaman küçülterek kullanmak sistemi daha kullanılabilir hale getirecektir. 

Temaya Uygun Eklentiler Seçmemek 

Seçilen tema için uygun ve doğru eklentiler kullanılmalıdır. WordPress sürümünüzle uyumlu olmayan bir eklenti seçtiğiniz durumda web siteniz çok yavaş çalışacaktır. Kısacası, kullandığınız sürüme uygun bir eklenti seçmeniz önemli. 

Karmaşık Tasarım

Tasarım, web sitesinde fark yaratabilecek önemli kriterlerin başında gelir. Karmaşık ve basit yapıda olan bir web site yeterince ilgi göremez ve ziyaret edilmez. Bu nedenle sitenin tasarımı özenli ve kaliteli olmalıdır. Tasarım, içeriklere göre şekillendirilmelidir. Daha uyumlu ve bütünleşik bir sistem oluşması açısından tasarımın karmaşık olmaması önemlidir. 

WordPress Güncellemelerini Atlamak

WordPress güncellemeleri eğer gerekiyorsa yapılmalıdır. Tema ve eklentiler iyi bir şekilde kodlanmışsa güncelleme yapmak sorun çıkarmayacaktır. Yine de güncelleme yapmadan önce sitenin yedeğini almak oluşabilecek sorunlara karşı iyi bir önlem olacaktır. Güncelleme yapmak istediğiniz takdirde bu işlemi bir dakika içerisinde gerçekleştirmeniz mümkündür. Güncellemeler web sitesinin daha güvenli ve hızlı olmasını sağlar. 

Analytics Yüklememek

Google Analytics kullanmak, siteyi ziyaret eden kullanıcılardan detaylı bir şekilde haberdar olunmasını sağlar. (Yaş, cinsiyet, şehir, cinsiyet v.s.) Bu bilgiler WordPress’teki tüm planlamalarınız için olumlu dönüşler sağlayacaktır. Hitap edilen kesim belli olduğu takdirde ona göre içerikler üretilip, kullanılabilmektedir. 

Fazla Kategori ve Etiket Kullanımı

WordPress, kullanıcılarına fazla kategori kullanma imkanı sunmaktadır. Bu nedenle kullanıcılar çok fazla kategori açıp her bir yazıyı ayrı kategoride kullanabilirler. Ancak ne kadar az ve kaliteli kategori açılırsa web sitesi o kadar düzenli ve tercih edilir. Etiketleri de olabildiğince az ve işe yarar kullanmak SEO sıralamasında sitenizi ön plana çıkacaktır. 

Yedekleme Yapmamak

Yedekleme yapmamak, web sitesi açısından ileride birçok sorun teşkil edebilir. Web sitesinde yapılan bir değişiklik her şeyi değiştirebilir. Ve tüm veriler kaybolabilir. Bu durumu düzeltebilmek için fazla zaman harcamanız gerekebilir. Yedekleme almak zor gibi görünse de oluşabilecek riskleri en aza indirir.  Yedeklemelerinizi WordPress eklentileri ile ve manuel olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın