Affilate Marketing hakkında mutlaka bilmeniz gereken 6 şey

Affilate marketing, kendi ürün veya hizmetlerinizi üretme endişesi olmadan, şirketlerin ürünlerini tanıttığınız ve satın alındıklarında komisyon aldığınız bir gelir elde etme seçeneğidir.

Bağlı kuruluş olarak, şirketin satış görevlisisiniz. Kısacası, satış yapmaya yardım ederseniz, şirket de sizi ödüllendirir! Affilate marketingin en iyi yanı, bunu geniş ölçekte yapabilmenizdir. Tipik bir satış elemanı yalnızca bir şirketin ürünlerini satar. Affilate marketing yaparak, birçok farklı şirketin ürünlerini tanıtabilir ve hepsinden komisyon kazanabilirsiniz.

Affilate marketing, performansa dayalı gelir seçeneklerine odaklanarak kendi gelirlerinin kontrolünü ele geçirmek isteyenler için ideal bir çözümdür. İşin başarısı, bağlı kuruluşun pazarlama becerilerine bağlı olsa da, birincil kariyer veya karlı ikinci iş olarak gelir hedeflerinize ulaşmanın etkili bir yolu olabilir.

Günümüzde tercih edilen affilate marketing sistemlerine örnek olarak, incelemeler, blog yazıları, sosyal medya, web semineri yazılımlarını verebiliriz. Bu yazıda yer alan ipuçlarını takip ederek hedef kitlenizin ilgisini çekebilir, pasif okuyucuları aktif tüketicilere dönüştürebilir ve kazancınızı her seferinde tek bir tıklama ile artırabilirsiniz.

Başarılı Bir Affilate Marketing İçin Bilmeniz Gereken 6 Önemli Madde

1. Bir ilişki geliştirin: Affilate marketing kariyerinize başlarken, niş ilgi alanlarına sahip bir kitle yetiştirmek isteyeceksiniz. Bu, satış ortağı kampanyalarınızı özel ilgi alanlarına göre uyarlamanıza olanak tanır ve dönüşüm gerçekleştirme olasılığınızı artırır. Geniş bir ürün yelpazesini tanıtmak yerine kendinizi tek bir alanda uzman olarak belirleyerek, ürünü satın alma olasılığı en yüksek olan kişilere pazarlayabilirsiniz.

2. Kişiselleştirin: Tanıtabileceğiniz ürün sıkıntısı yok. Kişisel olarak inandığınız ürünleri seçme olanağına sahipsiniz, bu nedenle kampanyalarınızın tüketicilerin keyif alacağı gerçekten değerli ürünler etrafında odaklandığından emin olun. Kişisel markanızın güvenilirliğini aynı anda oluştururken etkileyici bir dönüşüm oranı elde edersiniz.

Ayrıca diğer blog yazarları ve etkileyicilerle çalışmak için e-posta erişiminde gerçekten başarılı olmalısınız. Kişilerin iletişim bilgilerini toplamak, konuk bloglarını ve bağlı kuruluş fırsatlarını yakalayabilmek için, kişiselleştirilmiş e-postaları ContactOut veya Voila Norbert gibi bir araçlarla sağlayabilirsiniz.

3. Ürün ve hizmetleri incelemeye başlayın: Özel ilgi alanınıza giren ürün ve hizmetleri incelemeye odaklanın. Ardından, hedef kitlenizle oluşturduğunuz yakınlıktan ve bir uzman olarak duruşunuzdan yararlanarak, okuyucularınıza/takipçilerinize tanıttığınız ürün veya hizmeti satın almalarının, kendilerine ne fayda sağlayacaklarını anlatın. Bir bağlı kuruluş programı varsa, çevrimiçi satılan hemen hemen her şey gözden geçirilebilir. Fiziksel ürünleri, dijital yazılımı ve hatta araç paylaşımı veya seyahat tesisi rezervasyonu gibi çevrimiçi olarak rezerve edilen hizmetleri gözden geçirebilirsiniz. Bir ürünü aynı kategorideki diğer ürünlerle karşılaştırmak özellikle etkilidir. En önemlisi, dönüşümleri iyileştirmek için ayrıntılı, anlaşılır içerik oluşturduğunuzdan emin olun.

4. Tek Kaynakla sınırlı kalmayın: Sadece bir e-posta kampanyasına odaklanmak yerine, bir blog ile para kazanmak, sosyal medyada hedef kitlenize ulaşmak ve hatta kanallar arası promosyonları takip etmek için zaman harcayın. Hedef kitlenizin en çok hangisine yanıt verdiğini görmek için farklı satış pazarlama stratejilerini test edin. Bu tekniği sık sık kullanın.

5. Kampanyaları özenle seçin: Pazarlama becerilerinizin iyi ya da kötü olmasından bağımsız, kötü bir üründen değerli bir ürüne kıyasla daha az para kazanırsınız. Bir ürünü tanıtmadan önce talebini incelemek için zaman ayırın. Takım oluşturmadan önce satıcıyı dikkatli bir şekilde araştırdığınızdan emin olun. Zamanınız çok değerli ve onu kârlı bir ürüne, aynı zamanda inanabileceğiniz bir satıcıya harcadığınızdan emin olmalısınız.

6. Trendleri takip edin: Affilate marketing alanında ciddi bir rekabet var. Rekabette kalmanızı sağlamak için yeni trendleri takip ettiğinizden emin olmanız işinizi biraz daha kolaylaştırır. Ek olarak, sürekli hale gelen yeni pazarlama uygulamalarından en az birkaçından yararlanma olasılığınız da yüksek. Dönüşüm oranlarınızın ve dolayısıyla gelirinizin olabildiğince yüksek olmasını garantilemek için tüm bu yeni stratejileri takip ettiğinizden emin olun.

Affilate Marketing İçin Kendinizi Hazır Hissediyor Musunuz?

Bu tarz pazarlama programları ile para kazanmak, çok fazla risk almadan yeni bir gelir akışı eklemenin ödüllendirici bir yolu olabilir. Size mal olacak tek şey zamanınız.

Bir yanıt yazın