2021’İN EN İYİ WORDPRESS GÜVENLİK UYGULAMALARI

WordPress’te yaşanabilecek herhangi bir güvenlik ihlaline maruz kalmamak için sitenizde güvenlik önlemlerini almalısınız. Yeterli önlemler alınmadığı takdirde; çevrimiçi saldırganlar, kişisel ve kurumsal bilgilerinizi ele geçirebilir. Web sitenizin içeriği komple silinebilir. Özel verileriniz ifşa edilebilir ve kullanılabilir. Tüm bu kötü amaçlı olayların önüne geçmek için güvenlik tedbirlerini sıkı bir şekilde almanız sitenin geleceği açısından fayda sağlayacaktır. 

Kişisel güvenliğinizi sağlayarak, dosya isimlerini değiştirerek ve düzenli bir şekilde yedekleme yaparak sitenizin güvenliğini temel düzeyde gerçekleştirebilirsiniz. Ancak güvenliği maksimum seviyede tutmak her zaman daha yararlı olacaktır. Güvenlik eklentisi kullanmak sisteminiz üzerinde taramalar yaparak, tehlikeleri analiz eder ve size tüm riskleri bildirir. İnternet korsanlarından sitenizi korumak için en güncel WordPress güvenlik eklentilerini kullanabilirsiniz. 

 En İyi WordPress Güvenlik Eklentileri Neler?

Dünya üzerinde en çok tercih edilen sistemlerin başında gelen WordPress için, hangi güvenlik eklentisini uygularsanız uygulayın mutlaka kullanmış olduğunuz uygulamanın güncellemelerini takip etmelisiniz. Sitenizde sık sık virüs taramaları yapabilir ve zararlı içerikleri ortadan kaldırabilirsiniz. Zararlı girişimlerden korunmak amacıyla yaptığınız tüm güvenlik tedbirleri ileride daha fazla maliyet ve zaman harcamanıza engel olacaktır. İşte sitenize aktif bir güvenlik eklentisi kurmak için, 2021’in en iyi wordPress güvenlik önerilerine göz atalım.

JetPack

JetPack güvenlik eklentisi, web sitenizi tüm güvenlik açıklarına karşı korur. 5 milyona yakın aktif kullanıcıya sahip olan uygulama, WordPress eklentilerinizin otomatik olarak güncellenmesini sağlar. Kötü amaçlı ve güvenliğini tehdit eden tüm unsurlardan sitenizi korur. Web sitenizde yaptığınız tüm değişikleri kaydeder. Etkinlik günlüğü ile hangi eylemin ve kişinin siteyi bozduğunu belirtir. Sitenizin kapalı olduğunu tespit ettiği anlarda size e-posta ile bildirim gönderir. Gönderi yorumlarında spamı otomatik olarak engeller. 

Ithemes Security Pro

Ithemes Security Pro WordPress Plugin Güvenlik Eklentisi | uyguntema.com

Kullanımı kolay bir ara yüz sunan Security Pro , şüpheli IP’leri engeller. Güçlü bir parola uygulaması sunar. Sitenizde kötü amaçlı dosyaları size e-mail aracılığı ile bildirir. Böylelikle oluşabilecek bir sorun anında hemen önleminizi alabilirsiniz. Eklenti taraması ve 404 algılama sunar. RPC ve XML gibi ekleri engeller. Oturum açma girişimlerini sınırlandırır. 

Bulletproof Security

Kullanımı oldukça kolay ve temel seviyede güvenlik özelliklerini sunan bir güvenlik eklentisidir. Başarısız oturum açıldığında size e-mail yoluyla bildirir. Yazılım taraması yapar ve güvenlik duvarları aktiftir. Boşta oturum kapatma özelliği vardır. Giriş koruması sağlar. Veri tabanı yedeklemelerini gerçekleştirir. 

Sucuri

En popüler ve en fazla özelliğe sahip olan WordPress eklentisidir. Yaklaşık 600 bin kullanıcısı vardır. Hepsi bir arada olan güvenlik sistemini sunar. Bulut tabanlı bir sistemdir. Kötü amaçlı güvenlik taraması yapmanızı sağlar. Tüm başarısız girişleri ve sitedeki tüm akışı takip eder. Sitenizin performansında artış sağlayabilir. İnternet korsanlarını durdurmaya yönelik çalışır. Kaba kuvvet ve kötü niyetli saldırıların sitenize erişmesine engel olur. XXS’ye ve bilinen tüm kötü amaçlı tehlikelere karşı korur. Sitede ne olup bittiği konusunda bilgi sahibi olabilmek oldukça basittir. Bulduğu her şeyi rapor halinde size sunar. 

Wordfence

WordPress’in güvenlik açıklarından birçoğuna karşı sistemi korumaktadır. Web sitenizi DDOS saldırıları ve tüm güvenlik tehditlerine karşı korur. Şifre konusunda sizi uyarır ve daha güçlü ve yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Ücretsiz sürümü temel işlevleri sağlamaktadır. Dilerseniz ücretli sürümü kullanarak daha fazla özellikten yararlanabilirsiniz. Premium paketler için ödenmesi gereken ücret miktarı çok düşüktür. Bu nedenle en fazla tercih edilen eklentiler arasında yer alır. Bulut tabanlı olmayıp sizin sitenizde çalıştığı için sitenizi yavaşlatabilir, ki programın bu özelliği de dezavantajıdır. 

Bir yanıt yazın