Litespeed Cache Bilgilendirmesi

WordPress, dünyadaki web siteleri içinde %25’in üzerinde kullanıma sahip, dünyada en çok kullanılan yazılımdır. Ancak ne yazık ki yüksek kaynak kullanımı ve yavaş çalışması en çok göze batan sorunlarındandır. Bu sorunları en aza indirebilmek amacıyla, tüm Linux sunucularımızda LSCache uygulaması yüklenmiş ve ücretsiz olarak kullanımınıza sunulmuştur. Tüm Linux Reseller Hosting ve Web Hosting hizmetlerimizde artık ücretsiz olarak LSCache kullanabileceksiniz.

LSCache, Litespeed tarafından sunulan bir önbellekleme uygulamasıdır ve PHP scriptler ile birlikte sunulan önbellekleme uygulamalarının aksine, herhangi bir PHP işlemi ile değil, doğrudan web sunucusu seviyesinde önbellekleme yapılmasını sağlar. Böylece web sitelerinizin son derece hızlı şekilde çalışması sağlanır.

Özellikle WordPress siteler barındırıyorsanız, mutlaka WordPress admin panelinizden “Litespeed Cache” isimli eklentiyi(Geliştirici: LiteSpeed Technologies) yüklemenizi ve LSCache aktifleştirmenizi öneririz. Bu işlem ile web siteleriniz çok daha hızlı çalışır hale gelecektir.

WordPress dışındaki yazılımlar için de LSCache için uyumlu eklentiler/modüller olup olmadığını araştırmanızı öneririz.

Bilgilerinize sunulur.

“Litespeed Cache Bilgilendirmesi” üzerine 14 yorum.

  1. Peki güzel hosting cache sahipleri ne yapacak? Hangisini tercih edecek? Hangisi teknoloji olarak daha iyidir?

    1. Bu tamamen kullanım alışkanlığınıza bağlıdır, mevcut cache sisteminiz zaten işe yaradığı için bunu kullanmaya devam edebilirsiniz.

  2. Eklentiyi kullanmadan önce sisteminizde kurulu olan cache eklentisi ile uyumlu olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Kullandığınız diğer eklentiler ile de uyumluluğunu kontrol ettikten sonra kullanın. Eklenti ciddi şekilde hızlandırma ve performans artışı sağlıyor ancak diğer eklentileriniz ile çakışma durumu oluşturabiliyor.

  3. Merhaba,
    Wordpresste LSCache in wordpressteki diğer cache eklentilerinden performans açısından farkı varmı. mevcut cache eklentisiyle aynı anda kullanmanın faydası yada zararı varmı?
    Teşekkürler…

    1. Sunucu taraflı bir cache sistemi olduğu için daha iyi performans sunacaktır, diğer cache uygulamalarıyla kullanılmamalıdır.

  4. sunucu paneli kısmından ilave ayar yapmaya gerek varmı ? yoksa sadece wp içinden eklenti yüklenmesi yeterlimidir ?

  5. Peki Suncuu cacheleme sistemi için APcu – Opcache – Lscache hangisi daha iyi dir. Sıralamaya koyarsak nasıl olur performans bakımından ?

  6. hocam benim sizden ricam wordpress kullanmayan siteler bunu kendi nasıl yapabilir. bununla ilgili kod varmı

  7. Optimal ayarlar içinde bir rehberiniz var mı, yoksa da yayınlayabilir misiniz? Birçok websitem sizinsunucunuzda ama WP-Rocket dışında hiçbir cache eklentisinden gerekli verimi alamıyorum. Lite Speed’in sizin sunucularınıza özel yapılması gereken ayarları vs var ise bunları da paylaşırsanız müteşekkir olurum.

Bir yanıt yazın