Com.tr Alan Adları: Artık Belgesiz Satın Alınabilir!

belgesiz com.tr satın alma

İnternet üzerinde varlık göstermek isteyen birçok kişi veya kuruluş, uygun bir alan adı bulma sürecinde bir çok kararla karşı karşıyadır. Türkiye’de, com.tr uzantılı alan adları, genellikle belgeli bir süreçle satın alınmaktaydı. Ancak son 1,5 yıldan uzun bir süredir (Eylül 2022) yapılan değişikliklerle birlikte, bu durum değişti ve com.tr uzantılı com.tr belgesiz bir şekilde de satın alınabilir hale geldi. Peki, bu değişiklik ne anlama geliyor ve nasıl bir süreç izleniyor?

Belgesiz Satın Alma Nedir?

Öncelikle, com.tr uzantılı bir alan adını belgesiz satın alabilmek için önceki zorlu belge taleplerinin kaldırıldığını anlamak önemlidir. Artık kullanıcılar, şirket bilgileri, vergi numarası gibi belgeleri sunmak zorunda kalmadan, daha hızlı ve pratik bir şekilde com.tr uzantılı bir alan adı sahibi olabilirler. Bu durum, özellikle kişisel web siteleri veya küçük işletmeler için kolaylık sağlamaktadır. Artık eskiye nazaran en hızlı şekilde, bir .com alan adı satın alma sürecinin eşdeğerinde doğrudan com.tr şeklinde alan adlarını da alabilmektesiniz.

Değişikliklerin Getirdiği Avantajlar

Belgesiz satın alma sürecinin getirdiği avantajlar arasında zaman tasarrufu ve daha geniş bir erişim bulunmaktadır. Artık kullanıcılar, alan adıyla ilgili belge hazırlığı ve onay süreçleriyle uğraşmak zorunda kalmadan, istedikleri com.tr uzantılı domaini anında temin edebilirler. Bu da özellikle hızlı bir şekilde online varlık oluşturmak isteyen girişimciler için büyük bir kolaylık sağlamaktadır.

belgesiz com.tr satın alma
belgesiz com.tr satın alma

Belgeli ve Belgeli Olmayan Alan Adı Alımı Arasındaki Farklar

Belgesiz satın alımda belge talebi olmaması, belgeli bir satın alma sürecine göre önemli bir fark yaratmaktadır. Önceki belgeli süreçte, kullanıcılar ticaret sicil gazetesi, vergi levhası gibi belgelerle başvuruda bulunmak zorundaydılar. Ancak belgesiz alımda, bu tip belgeler gerekli olmadığı için süreç daha hızlı ve basitleşmiştir.

Alan adı satın alma aşamasında Güzel Hosting alan adı sorgulama sayfası üzerinden hızlıca sorgulamaları yapabilir ve com – net – org uzantısı dışında com.tr uzantılı alan adlarınızı da hızlıca alabilirsiniz.

Sonuç: Daha Kolay ve Hızlı Alan Adı Alımı

com.tr uzantılı alan adlarındaki belgesiz satın alma süreci, kullanıcıların daha hızlı ve kolay bir şekilde istedikleri domaini elde etmelerine olanak tanımaktadır. Bu değişiklik, özellikle kişisel projelerde veya küçük ölçekli işletmelerde online varlık oluşturmayı düşünenler için büyük bir avantaj sunmaktadır. Belgesiz satın alma ile birlikte, Türkiye’de internet üzerinde varlık oluşturmak daha erişilebilir hale gelmiştir.

Kurumsal kimliğiniz, firma veya şirketlerin kendi isimleriyle .com.tr uzantılı kurumsal bir web sitelere sahip olmaları konusunda artık son bir adım var: Alan adı sorgulama sayfasından alan adınızı sorgulayabilir, en hızlı şekilde alan adlarınızı 1 – 2 ve 3 yıllık satın alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın