Webmasterlara Özel: Anahtar Kelime Nasıl Bulunur? En İyi Anahtar Kelime Bulucu Araçları Hangileridir?

Anahtar kelime stratejileri web sitelerini ayakta tutan ve sıralama almasını sağlayan en önemli güç olarak nitelendirilir. Web sitenin başarıya ulaşması ve daha fazla görüntülenmesi anahtar kelime stratejileri sayesinde mümkün olur. Öncesinde iyi bir araştırma ve profesyonel bir araç kullanmak önemlidir.

Anahtar kelime bulucu araçlar sayesinde çeşitli stratejileri uygulamak daha kolay hale geliyor. Stratejinin ne olduğunu, amacını ve önemini öğrendikten sonra profesyonel araçlardan yardım alarak sıralamaya girecek içerikler oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Anahtar Kelime Nedir? Ne Anlama Gelir?

Anahtar kelime kullanımı bir sitede en önemli etkendir. Bir diğer deyişle “Sihirli Sözcükler” olarak da adlandırabiliriz. Kullanıcıların Google’daki arama alışkanlıklarına göre belirlenen kelime veya kelime gruplarından meydana gelir. Google dostu içerikler oluşturmak için bu kelimeleri belli oranda kullanmak gerekir.

Anahtar Kelimelerin Kullanım Amacı ve Önemi

SEO anahtar kelime stratejileri içeriğin doğrudan ziyaretçi karşısına çıkmasını amaçlar. Bu sebeple bir ziyaretçi gibi düşünerek kelime grupları belirlemek gerekir. İnsanların arama alışkanlıkları sürekli değişebileceğinden dolayı trendler takip edilmeli ve yardımcı anahtar kelimelerden destek alınmalıdır. Sektörde rekabet etmek ve organik olarak ziyaretçi kazanmak istiyorsanız bu stratejilerin önemini iyi anlamalısınız.

Anahtar Kelime Kullanımının En Önemli Avantajları

Anahtar kelime kullanımı pek çok avantajı beraberinde getirir. Organik şekilde büyüme sağlamak isteyenler için biçilmez kaftandır. Elinizdeki en büyük güçlerden birisi olduğu için spama düşmemeli ve doğru kullanmaya özen göstermelisiniz. Siteler üzerindeki olumlu etkilerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

  • Normalde göre daha iyi bir sıralama elde etmenize yardımcı olur.
  • Direkt olarak hedef kitlenin önüne çıkmak için harika fırsatlar sunar.
  • Daha fazla okuyucuyu sitenize çekmenizde öncülük yapar.
  • Büyük sitelerle dahi reklamsız rekabet etmenizi sağlar.
  • İçeriğinizi daha kararlı, belirli ve okunabilir yapar.

Anahtar kelime stratejisini doğru şekilde kullanmak spama düşmemek adına önemlidir. Aşırıdan kaçınmalı, dengeli kullanmalı ve yazı bütünlüğünü korumaya devam etmelisiniz.

Anahtar Kelime Nasıl Bulunur? Anahtar Kelime Bulucu Araçlar

Anahtar kelime kullanımı çok kapsamlı bir meseledir. Yazılı veya videolu içeriklerin tamamında işe yarar. Ancak yüksek rekabet oranına sahip kelimelerden ziyade daha spesifik tercihler yapılmalıdır. Anahtar kelime analizi yapabileceğiniz en popüler ücretli ve ücretsiz araçları listeliyoruz.

1 – Ubersuggest

Dünyada sıkça kullanılan anahtar kelime oluşturucu sitelerden birisidir. Arama hacimleri ve uzun kuyrukları anahtar kelimeler hakkında kapsamlı veri sunar. Başlangıç için ücretsiz versiyonunu kullanabilirsiniz. Kullanmaya devam etmek istediğinizde geçiş yapabileceğiniz Premium versiyonu bulunmaktadır.

2 – Semrush

Kapsamlı analiz yapmayı sağlayan diğer araç Semrush’tur. Rekabet analizi ve organik trafik elde etme avantajlarıyla iyi bir analiz aracıdır. Gelişmiş özellikleri sayesinde daha çok profesyonel kişiler tarafından tercih edilir. Farklı kişilere hitap eden planları ve fiyatları bulunur.

3 – Google Adwords Keyword Planner

Google’ın anahtar kelime araştırması yapmayı sağlayan aracıdır. Trendlere göre anahtar kelime önerilerinde bulunur. Arama hacimlerini doğru gösterme konusunda en başarılı araçtır. Reklam kampanyalarından daha iyi sonuç almak için kullanılabilir. Google Ads’e ait ücretsiz bir araçtır.

Bir yanıt yazın