Bing Chat Nedir? Nasıl Kullanılır?

Microsoft’un Bing Chat’i, OpenAI’nın ChatGPT’sine benzer bir yapay zeka sohbet botudur. Bing Chat, kullanıcıların internetteki en alakalı sonuçlara kolayca bağlanmalarına yardımcı olur. Yapay zeka sektörünün ve uygulamalarının gelecekte nereye yöneleceği konusunda bu iki örnek fark yaratır.

Bing Chat oldukça zeki bir sohbet botu olup; sorularınızı hızlıca anlar. Geçmiş konuşmaları hatırlar ve sizlere sunar Bing Chat;

  • Bir sonraki seyahatiniz için seyahat planı oluşturabilir.
  • Sıkıcı bir finansal raporu başka bir şeyle karşılaştırılacak şekilde özetleyebilir.

Ancak, Bing Chat hâlâ beta sürümünde olduğu ve dünya genelinde çok sayıda kullanıcı tarafından test edildiği için, normal sorgu kapsamının dışına çıkan farklı sonuçlar sunabilir. Son zamanlarda eklenen ton değişikliği özelliği, AI sohbet botunun sorulara verdiği yanıtları nasıl etkilediğini değiştirir. Yaratıcı, dengeli ve duyarlı tonlar arasında seçim yapmak sizlere yarar sağlar. Yaratıcı modu açarak Bing Chat’i daha özgün hale getirebilirsiniz.

Bing Chat aynı ChatGPT, kullanıcılara faydalı bilgiler ve yardım sağlama amacıyla benzerlik gösterir. Farklı özelliklere sahip olarak sizlere sunulmaktadır. Bing Chat, kullanıcıların sorular sorup hızlı ve alakalı yanıtlar alabilmeleri için Bing arama motoruna entegre bir sohbet özelliğidir.

Bing Chat Nasıl Kullanılır?

Bing’in ChatGPT ile güçlendirilmiş arama deneyimi, şu anda çeşitli kullanıcılar için erişilebilir durumda. Microsoft’un yeni arama motorunu denemek isterseniz, erken erişim elde etme olasılığınızı yükseltmek için atabileceğiniz birkaç adım bulunmaktadır.

Yeni Bing’i denemek istiyorsanız, ilk olarak “Deneyin” ve “Daha fazla bilgi al” seçeneklerini görebileceğiniz Bing ana sayfasını ziyaret etmelisiniz. “Deneyin” düğmesine tıklayarak, Microsoft’un arama konusunda bazı örnek uygulamalarını inceleyebilirsiniz.

Sonraki aşama, “Daha fazla bilgi al” seçeneğine tıkladıktan sonra açılan sayfada “Bekleme listesine katıl” seçeneğini belirlemektir. Bekleme listesine dahil olmak için mevcut bir Microsoft hesabınızda oturum açmalı. Henüz hesabınız yoksa yeni bir hesap oluşturmalısınız.

Bekleme listesinde öncelik kazanma şansınızı yükseltmek adına Microsoft Edge tarayıcısını indirip kurmanız gerekiyor. Daha sonra Bing’i varsayılan arama motorunuz olarak ayarlamanızı tavsiye eder.

Bing Chat’in avantajları şunlardır:

  • Kullanıcı dostu ara yüz: Bing Chat, kullanıcıların rahatlıkla anlayabileceği ve kullanabileceği bir arayüze sahiptir. Bu sayede, arama sonuçlarına erişim süreci daha keyifli ve verimli hale gelir.
  • Doğrudan arama sonuçları: Bing Chat, kullanıcıların sorduğu sorulara doğrudan arama sonuçları sunarak zaman kazandırır. Bu, kullanıcıların doğru bilgiye daha hızlı ulaşmasını sağlar.
  • Kişiselleştirilmiş deneyim: Bing Chat, kullanıcıların geçmiş aramalarını kayıt eder. Bununla birlikte kişiye özel arama sonuçlarını sunar. Bu, kullanıcıların ihtiyaçlarına daha uygun bilgilere ulaşmasını sağlar.
  • Yapay zeka destekli öğrenme: Bing Chat, kullanıcıların geri bildirimlerini ve etkileşimlerini analiz ederek, sürekli olarak öğrenir ve gelişir. Bu sayede, sohbet botunun performansı ve doğruluğu zaman içinde artar.

Bir yanıt yazın