Web Sitenizi Daha Güvenilir Göstermenin 8 Yolu

Teknolojik dönüşümlerin gücüyle artık birçok bilgi, hizmet ve ürün sınırları aşarak daha çok insana ulaşabiliyor. Alternatiflerin çok fazla olduğu internet dünyasında insanlar her açıdan güvenilir olan web siteleri bulmaya çalışıyor. İşte bu noktada, web sitenizin daha güvenilir görünmesini sağlayarak öne çıkabilirsiniz. Ziyaretçilerin web sitenizde gezinirken kendilerini güvende hissetmesi ve sitenize karşı bağlılık göstermesi için aşağıdaki ipuçlarını denemek sizi amacınıza ulaştırabilir. İşte web sitenizi daha güvenilir göstermek için izlenebilecek 8 yol.

1- Web Sitenizin Görünümüne Özen Göstermek

Site görünümü; kullanıcılardaki güven duygusunu harekete geçiren en önemli unsur. Sakin, şık tasarımlı, akıcı ve kullanıcı dostu bir tasarımın; ziyaretçilerde pozitif etkiler yapacağı bir gerçek. Ayrıca web sitenizin mobil uyumlu olması da önemli bir ayrıntı. Eğer web sitenizin görünümü mobil kullanım ile uyumlu değilse bu durum; ziyaretçilerinizde hayal kırıklığı ve güvensizlik oluşturacaktır. Bu nedenle web sitenizin tüm mobil cihazlarda ve popüler tarayıcılarda sorunsuz çalışabildiğinden emin olmalısınız.

2- Web Sitenize SSL Sertifikası Yüklemek

Web siteniz için bir SSL sertifikası yüklemezseniz; ziyaretçilerinizin kullandığı tarayıcılar, web sitenizi “güvenli değil” olarak etiketleyecektir. Bu nedenle SSL sertifikası yükleyerek internet tarayıcılarının, web adresinizin yanında yeşil bir asma kilit göstermesini sağlayın. Çünkü bu küçük simge birçok kullanıcının dikkatle aradığı, onlara sitenizin güvenli olduğunu söyleyen önemli bir ayrıntı. 

3- Sosyal Kanıtları Web Site Ziyaretçilerinizle Paylaşmak

İnsanlara, sitenizin diğer kullanıcıların onayını aldığına dair kanıtlar gösterirseniz, kendilerini rahat hissetmelerini sağlayabilirsiniz. Sitenizde kullanıcılar tarafından yazılmış yorumlar veya bırakılan puanlar gibi sosyal kanıtların olması; sitenizdeki bilgi, ürün veya hizmetler konusunda kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlayacaktır. Bu aşamada, paylaşılan yorumların ve puanların gerçek olması oldukça önemli bir kriterdir.

4- Güvenilir İçerik Sunmak

Web sitelerinin kuruluş amacı ne olursa olsun siteyi ilk kez ziyaret edenlerin asıl amacı; istedikleri bilgiye ulaşmaktır. İlk kez sitenize gelen bir ziyaretçilerin, yayınladığınız bilgileri beğenmesi; onların gözünde site güvenilirliğinizi arttıracaktır. Bunu da özgün ve kaliteli içerikler sunarak sağlayabilirsiniz.

5-Web Sitenizde Bir SSS Sayfasına Yer Vermek

Bir SSS sayfasında; sitenin tüm iş, ürün ve hizmetleri hakkında, insanların sahip olduğu ortak sorulara cevap bulmasını sağlayabilirsiniz. Kafasına takılan her türlü soruya SSS sayfası ile net yanıtlar bulabilen kullanıcılar; izlediğiniz bu şeffaf politika sayesinde web sitenize daha çok güven duyacaktır.

6- Kaliteli Müşteri Hizmeti Sunmak

Bir web sitesinde, ziyaretçilerin sizinle iletişim kurabileceği yolları listeleyen bir sayfa mutlaka olmalıdır. Bir ziyaretçi web siteniz aracılığıyla sizinle iletişim kurduğunda, kısa sürede yanıt verildiğinden ve çözüm sunulduğundan emin olmak ister. Bu konudaki başarınız, ziyaretçileriniz için web sitenizin daha güvenilir görünmesini sağlayacaktır. 

7- Reklamların Web Sitenizi Arka Plana Atmasını Engellemek

Ekstra gelir elde etmek için size yardımcı olsa da web sitenizdeki reklamları minimum düzeyde tutmayı denemelisiniz. Reklam yoğunluğu fazla olan sayfaların dikkat dağıtıcı olduğu ve bilgilerin bulunmasını zorlaştırdığı bir gerçek. Bu nedenle web sitenize reklam eklemeniz gerekiyorsa, sitenin işleyişine engel olmadığından emin olmalısınız. Böylece web sitenizin öncelikli amacının ziyaretçi memnuniyeti olduğunu fark ettirerek daha güvenilir hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

8- Web Sitenizde Blog İçeriği Yayınlamak

Web sitenizde yorum bölümü olan ve belirli aralıklarla yeni yazılar eklenen, aktif bir blog yayınlayarak sitenizi daha aktif gösterebilir, güncellenen sitenizle hem bağınızı güçlendirebilir hem de güven verebilirsiniz. Yorum bölümü sayesinde ziyaretçilerin sizinle daha fazla etkileşime girmesine sağlayarak onlarda, samimi bir etki yaratabilir ve sitenizin daha güvenilir görünmesine yardımcı olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın