Web Hosting Firması Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Web hosting firması seçmek çok zor olabilir, hele de ilk kez deniyorsanız. Web hosting sektörü ayda birkaç dolardan binlerce dolara kadar çıkabilen fiyatlarda onlarca farklı özellikte hizmetler sunabiliyor. İşte bu uçsuz bucaksız seçenekte kaybolmamanız için bazı öneriler…

1) Hosting İhtiyaçlarınızı Bilin

İhtiyacınız olanı bilmeden doğruyu bulamazsınız. Ne tür bir site kuruyorsunuz? Ortak bir şey mi istiyorsunuz? Windows uygulamalarına ihtiyacınız var mı? Belirli bir trafik için desteğe ihtiyacınız var mı (ör. PHP)? Web sitenizin özel yazılıma ihtiyacı var mı? Web trafiğinizin hacmi ne kadar büyük (veya küçük) olabilir? Bunlar öncelikle kendinize karşı yanıtlamanız gereken sorular.

2) Sunucu Güvenilirliği Ve Çalışma Süresi

Hiçbir şey, 7/24 işletim yapan bir web sunucusuna sahip olmaktan daha önemli değil, sonuçta ziyaretçileriniz sitenize tüm dünyadaki saat dilimlerinden gelebilir. Hem sunucuları hem de ağ bağlantıları açısından kararlı bir web hosting sistemine ihtiyacınız var.

3) Birden Çok Eklenti Alanı

50’den fazla eklenti adına olanak veren web hosting iyidir.

4) Yenileme Ve Yenileme Fiyatı

Birçok firma sadece kayıt sırasında ucuzdur.

5) İade Politikası Ve Demo Süresi

Bazen demo sonunda iptal yapıldığında iptal ücreti alan firmalar vardır, buna dikkat edilmelidir.

6) E- Ticaret Özellikleri

Eğer bir e-ticaret sitesi işletiyorsanız o zaman ekstra yardım seçenekleri olan web hosting gereklidir. SSL sertifikası, özel IP ve alışveriş sepeti uygulamaları da gereklidir.

7) Kolay Kullanımlı Panel

Anlaşılır ve rahat kullanılan bir paneli yoksa bu size çok kez sorunlar çıkarabilir, bunu aşmak için demo süresini iyi değerlendirmelisiniz.

Bir yanıt yazın