SSD Hosting’i Farklı Kılan Özellikler

SSD diskler mekanik parçalar yerine bellek yongalarından ve dahili devrelerden yararlanarak veri depolama işlemini gerçekleştiren sürücülerdir. SSD diskler eski tip sabit disklerden farklı olarak verileri dönen diskler üzerinde toplamaz ve bu sayede geleneksel disklere göre daha iyi performans sağlar.

Daha Hızlı Performans!

Ayrıca SSD diskin yapısında hareketli parçalar bulunmaz bu durum da diski ani bozulmalara karşı korumaktadır. Sahip olduğu ömrünü, yazma kapasitesinin belirlediği SSD diskler günümüzde birçok bilgisayarda kullanılmaktadır. SSD diskin yaygın kullanılmasını sağlayan vem diğer disklerden ayıran önemli özelliği performansıdır. SSD hosting web sitelerin daha hızlı açılmasını, içeriklerin daha hızlı yüklenmesini sağlamaktadır. Okuma yazma açısından değerlendirildiği zaman SSD hosting geleneksellere göre 5/1 oranında daha hızlı yanıt vermektedir. Bu durum da SSD hostingin tercih edilmesine neden olmaktadır.

Isınma Problemi Yok!

Geleneksel diskler çalışırken fiziksel olarak hareket etmekte ve bu hareketle meydana gelen sürtünme sonucu ısınmaktadır. Uzun süreli kullanım ve her kullanımda meydana gelen bu ısınma sonucu, diskte problem oluşma ihtimali %2-3 olarak belirlenmiştir. SSD disklerde ise bu olasılık %0,3’tür. Zamanla problem çıkma olasılığının düşük olması içerisinde bulundurulan verilerin daha güvenli bir ortamda saklandığının göstergesidir. Aynı zamanda ısınmanın olmaması SSD disklerin ömrünün diğer disklere oranla daha uzun olmasını sağlamaktadır.

Google Sıralamasında Üst Sıralarda Yer Alma Sağlar!

SSD diskleri farklı kılan özellikler içinde, bir diğer özellik ise web sitelerine Google sıralamasında üst sıralarda yer alma avantajı vermesidir. Google sıralamasının belirlendiği algoritma için sitenin hızlı olması önemli bir faktördür. Bir web sitesi yapılan işlemleri ne kadar hızlı algılar ve ne kadar hızlı geri dönüşte bulunursa Google sıralamasında o kadar üst sıralara çıkmaktadır.

Bir yanıt yazın