Sıfırdan mı başlıyorsunuz? İşinizi kurup büyütmeniz için gereken tüm araçlar burada

Kendi işinizi kurmak, rüyanızın gerçeğe dönüşmesi gibidir. Doğru şekilde yaparsanız, vizyonunuzu rahat bir şekilde gerçeğe dönüştürmeniz mümkün olacaktır. Online işinizi kurmaya ne kadar hazırsanız, çabalarınız da o denli sonuç verecektir. Tek başına yeni bir işe başlamak heyecan verici görünse de, üstesinden gelmeniz gereken pek çok sorumluluk da getirir. Ufak bir hata bile birkaç adım gerilemenize neden olabilir: Bu nedenle, devam etmeden önce, iş fikriniz üzerinde çalışmak için iyi tasarlanmış bir plana ihtiyacınız vardır. Böyle bir plana sahip olmak, sizi beklenmedik aksiliklerden kurtaracaktır.

Online bir iş kurmak, genel olarak iki ana faktöre bağlıdır:

 1. İş fikri

Güçlü ve zayıf yönlerinizi anlayarak başlayın. Ardından pazardaki fırsatları ve boşlukları arayın. Sadece gücünüzü değil, aynı zamanda pazardaki boşluğu dolduran bir şey sunabilir misiniz? Bir iş fikri bulmak, sektörünüzü, hedef kitlenizi ve onların ihtiyaçlarını tam olarak anlamayı gerektirir. Fikrinizi kesinleştirmeden önce araştırmanızı yaptığınızdan emin olun.

2. Harika bir web sitesi

İyi tasarlanmış bir web sitesi, işletmenizin internette bir kimlik sahibi olmasını sağlar. Böyle bir site, iş fikrinizin merkezi yerine geçer ve potansiyel müşterilere kim olduğunuzu ve ne sunduğunuzu göstermenin en iyi yoludur. Web sitenizin iyi tasarlanmış ve gezinmesi kolay olmasını sağlamak önemli olsa da, alan adınız gibi küçük ayrıntılarla ilgilenmek de en az aynı derecede önemlidir. Günümüzde, 1200’ün üzerinde yeni alan adı uzantısı sayesinde, web siteniz için anlamlı, sektörle alakalı ve anahtar kelime açısından zengin bir alan adı elde edebilirsiniz.

Örneğin, teknolojiyle ilgileniyorsanız .TECH alan adını kullanabilirsiniz. E-ticaret işletmeleri online mağazalar .STORE, yaratıcı profesyoneller ve serbest çalışanlar ise .SPACE, .ONLINE veya .SITE tercih edebilir.

İşinize başlarken kullanabileceğiniz araçlar

Bir iş kurmak, muhasebe, görev yönetimi, müşteri yönetimi ve fatura yönetimi gibi birçok farklı departmanı dikkate almayı gerektirir. Tüm bu dişlilerin daima uyum içinde çalıştığından emin olmak ise zor olabilir. Neyse ki, bu süreci kolaylaştırmak için çeşitli araçlar kullanmanız mümkündür: Aşağıda, işinizi kurarken size yardımcı olabilecek bazı araçları listeliyoruz.

Web Sitesi Kurma Araçları

Squarespace

Online ortamda bir iş kurarken, doğru türde bir web sitesi oluşturmak çok önemlidir. Squarespace, çeşitli ihtiyaçlara uygun farklı şablonlarla fikrinizi hızla gerçeğe dönüştürebilmenizi sağlar. Önceden hazırlanmış web sitesi şablonları sunar ve web sayfalarını oluşturup değiştirmek için “sürükle ve bırak” özelliğini sunarak tüm süreci basitleştirir.

İşletme Yönetimi Araçları

Trello

Bu basit proje yönetimi aracı, işinizle ilgili farklı görevleri kolayca yönetmenizi sağlar. Trello, görev atamak, kontrol listeleri oluşturmak ve çeşitli görevleri yakından izlemek için temel özelliklere sahiptir. Böylelikle, yeni işletmelerin çok sayıda günlük görevi belirli bir sistem dâhilinde takip edebilmesini sağlar.

Things

Things, görevlerinizi yönetmek ve hiçbir hedefi kaçırmamak için kullanabileceğiniz bir araçtır. Görev yöneticiniz tüm hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Things, herhangi bir yerden yeni görevler eklemenize ve bu görevler için takviminizde (son tarihler ve hatırlatıcılar dâhil şekilde) planlama yapabilmenize olanak tanır.

Gelişmiş Üretkenlik

Grasshopper

Grasshopper, işinizi başlatmak ve yürütmek için size inanılmaz seçenekler sunmaya ek olarak, işinizi pazarlamanıza, sektörle alakalı özelleştirilmiş iç görülere sahip olmanıza ve çok daha fazlasına yardımcı olur. Böylelikle, zamanınızdan en verimli şekilde kullanmanızı sağlar.

Hello Bar

Her işletme, büyümek için sürekli olarak potansiyel müşteri oluşturmaya ihtiyaç duyar. Dolayısıyla, basitleştirilmiş bir sürece sahip satış yaratma araçları size çok zaman kazandırır ve ödediğiniz paraya değer. Hello Bar nispeten basit bir araçtır ve seçiminize ulaşmak için çok sayıda özelliğe sahiptir. Ek olarak, (ihtiyacınız olan buysa) agresif pop-up’lar da sağlar.

Eposta Pazarlama Araçları

Mailchimp

Sosyal medya tutkunu bir dünyaya ulaşmak için doğru formatlarda “atıştırmalık” içerik sunmanız gerekir. Mailchimp, e-posta pazarlaması ve haber bülteni formatları için özelleştirilmiş tasarımlara ve şablonlara sahip olmanızı sağlayarak, onları müşterileriniz için ilgi çekici hale getirir.

İş Dijitalleştirme Araçları

Scanbot

Yeni bir iş kurmak bir sürü evrak işi gerektirir. Kâğıtsız bir düzene geçiş yapmak sadece tüm dosyalarınızı yönetmeyi kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda işletmenizin çevre dostu olmasını da sağlar. Scanbot ile tüm belgelerinizi sorunsuz ve hızlı bir şekilde tarayarak kayıt tutabilirsiniz.

DocuSign

İşinizin bir parçası olarak müşterilerinizle anlaşmalar imzalamanız gerekecektir. DocuSign, işletmelerin sözleşmeleri hazırlama, imzalama, işleme alma ve yönetme süreçlerini birbirine bağlamasına ve otomatik hale getirmesine yardımcı olur.

Müşteri İlişkileri Yönetimi

HubSpot

Müşteri ilişkileri yönetimi, her işletmenin başarılı olmasında kritik bir öneme sahiptir. HubSpot, son kullanıcı ilişkilerini yönetmenize olanak tanır. Ayrıca kişileri yönetmenize, onlara e-posta göndermenize ve tüketici sorularını yanıtlamanıza olanak tanıyan bir CRM yazılımı da sunar.

Bunlar, çeşitli işlemleri kolaylaştırmanıza yardımcı olabilecek temel araçlardan bazılarıdır.

UserTesting

Müşterinin ne aradığını bilmek her işletme için önem taşır. UserTesting, bir tüketicinin portalınızla ve satış hunisi süreciyle tam olarak nasıl etkileşimde bulunduğunu ölçmenize yardımcı olur. Tüm tüketici etkileşimlerini (yorumları, süreçleri, vs.) zamanında kaydeder.

Ödeme Hatırlatıcı

Bill Monitor

Ödeme hatırlatmalarının tam zamanında yapılması gerekir. Bills Monitor, faturaların zamanında ödenmesi için ödemeleri ve miktarlarını kolayca takip edebilmenizi sağlar. Ayrıca bir takvim görünümüne sahiptir ve akıllı telefonlarda ödeme tarihleri ile saatlerini belirleyerek hiçbir ödemeyi kaçırmamanızı sağlar.

Sonuç

Doğru araçlara yatırım yaparak, bütçenizi zorlamadan yeni bir iş kurma sürecini basitleştirebilirsiniz. İhtiyaçlarınıza ve bütçenize bağlı olarak, işinizle en alakalı araçları hemen şimdi seçebilir ve çalışmaya başlayabilirsiniz.

“Sıfırdan mı başlıyorsunuz? İşinizi kurup büyütmeniz için gereken tüm araçlar burada” üzerine 1 yorum.

  1. Güzel Hosting’de barınan web siteleri için en iyi performansı verecek litspeed Cache ayarlarının nasıl yapılacağını anlatacak bir yazı bekliyoruz sizlerden ☺️

Bir yanıt yazın