Yeni Sanal Verimerkezimiz ve Kazandırdıkları

Bildiğiniz gibi sektörde 4. yılımızı bitirdik ve 5. yılımıza girdik.

Bu 4 yılın sonunda, Türkiye’nin en çok site barındıran ilk 25 web hosting firması arasına girmeyi başardık(kaynak: webhosting.info).

Her sektörde olduğu gibi, bizim sektörümüzde de talep arttıkça maliyet azalmakta. Bu durum, bizim hizmet aldığımız Netinternet verimerkezi için geçerli olduğu gibi, bütün son kullanıcılar için de geçerli bir durum. Bu zaman kadar Netinternet bayisi olarak çalıştıktan sonra, artan müşteri kitlemiz yani artan talep gözönüne alınarak, büyük bir yatırımla büyük bir adım atılması gerektiğine karar verdik. Bu karar neticesinde, kendi network ekipmanlarımızı alarak ve Netinternet’den kendi kabinimizle hattımızı kiralayarak, kendi sanal verimerkezimizi oluşturduk.

Netinternet bayisi olarak önceden sunucu başına hat ücreti öderken, artık kendimize ait olan bir hat mevcut. Bu sayede, kısa vadede düşecek olan maliyetlerimiz sayesinde müşterilerimize Türkiye lokasyonlu hizmetlerde daha fazla trafik daha uygun ücretlerle sağlanabilecektir. Bunun ilk örneği, yeni Co-Location yani sunucu barındırma tarifelerimiz oldu. Kendimize ait hattı müşterilerimize kiraladığımız için, daha düşük maliyetlerle bu hizmeti sunmamız artık mümkün. Kısa vadede ise barındırdığımız sunucu sayısı arttıkça maliyetlerimiz daha da düşecek, bu da ilk başta web hosting/reseller hosting hizmetleri olmak üzere bütün hizmetlerimize yansıyacaktır.

Yapılan bu atılım, mevcut müşterilerimiz açısından şu anda hiçbir değişikliğe yol açmasa da ilerisi için büyük bir adım oldu, ilerleyen zamanlarda sunacağımız hizmetlerde daha düşük maliyetle daha fazla trafik sunabilmemizin önünü açtı.

Bu durumun hem bize, hem bütün müşterilerimize hayırlı olmasını dileriz.

Bir yanıt yazın