Güzel Hosting 4 Yaşında

Sektördeki 4. yılımızı doldurup 5. yılımıza girmekte olduğumuz bu günlerde, yaptığımız işlerle ve anlayışımızla ilgili, gelecek planlarıyla ilgili birtakım bilgiler paylaşmanın isabetli olacağını düşündük.

Güzel Hosting, 2008 sonlarında hizmet vermeye başladığında sadece tek bir VPS sahibiydi ve 2008 sonunda 100’den az müşterimize, 100’den az web sitesi barındırarak hizmet veriyordu. Şu anda ise 3000’den fazla müşterimize 10.000’e yakın web sitesiyle, donanımı kendimize ait 10’dan fazla sunucuyla kendi limited şirketimiz üzerinden hizmet vermekteyiz. Peki bu gelişimi sağlayan faktörler nelerdir?

  1. Yenilikçi anlayış: Hiçbir zaman, hazır sunucular ve hazır cpanel gibi sistemleri olduğu gibi kullanarak bu işi sadece kar amaçlı olarak yapmadık. Her zaman “web hosting hizmeti nasıl daha iyi sağlanabilir” sorusunu sorduk ve bu sorunun cevaplarına uygun hareket ettik. Bu anlayışımız bize ilk olarak Türkiye’de ve hatta dünyada sayılı şirketin kullandığı dedicated DNS Cluster sistemini kullanma cesaretini verdi ki bu sistem sayesinde hosting sektöründe en sık yaşanan erişim sorunu sebebi olan DNS sorunlarını daha şirketimizin ilk kurulduğu zamanlarda yenmiş olduk. Bununla birlikte, hizmet kalitesine katkı sağlayabileceğini düşündüğümüz her yazılımı test ederek müşterilerine sunan dünyadaki ilk şirketlerden olduk. Örneğin, Cloudlinux sisteminin Türkiye’de ne olduğu bilinmezken, biz müşterilerimize sunarak çok daha kaliteli bir altyapı hizmeti sağladık. Her zaman müşterilerimiz için iyi olacağını düşündüğümüz özellikleri sunmak için büyük çaba harcadık ve bunun sonucunda hazır bulamadığımız, kendi yazdığımız ve bu yüzden başka hiçbir şirkette bulunmayan yedekleme çözümleri, sunucu yönetim sistemleri hazırladık. Sektördeki ve kullandığımız yazılımlarla ilgili bütün yenilikleri her zaman saati saatine takip ettik ve sistemlerimizi her zaman güncel tuttuk.
  2. Tecrübenin değerlendirilmesi: Tabi ki her şirket gibi bizim de sektörde sıkıntılı günlerimiz oldu. Örneğin, 2010 yılında bir sunucumuzun diskleri bozuldu ve çok güvendiğimiz RAID sistemi çözümden daha çok soruna yol açtığı için bir veri kurtarma işlemi yapılamadı, çok sayıda müşterimizi istemeden mağdur ettik. Şirketimizin yaşadığı en büyük felaket buydu. Bu durum oluştuktan sonra acilen kendimize özel yedekleme yazılımımızı geliştirerek sitelerin sunucuya yük bindirmeden farklı sunucuya yedeklenmesi için sistemler geliştirdik. Bunun faydasını görmemiz uzun sürmedi, aynı yıl içinde başka bir sunucumuzda daha elektrik kesintisi sebebiyle disk sorunu yaşadı ve sadece 16 saat gibi bir süre içinde neredeyse sıfır veri kaybıyla bu sunucu hizmet vermeye devam etti. Aynı şekilde 2010 yılında sunucularımızdan birinde ortaya çıkan bir güvenlik açığı sebebiyle sunucudaki siteler hacklenerek index atıldı fakat geliştirdiğimiz koruma ve yedekleme sistemleri o kadar iyiydi ki, hack işlemi halihazırda yapılırken tarafımızdan yarıda kesildi ve bütün sitelerin index dosyaları sunucuya birkaç saat içinde geri yüklendi. Hiçbir veri kaybı olmadan, hatta birkaç müşterimizden fazlası neler olduğunu anlamadan sorun çözülmüş oldu. Tabi ki sonrasında güvenlik sorunu bulunarak bütün sunucularda kapatıldı. Bu örnekler gibi, yaşadığımız her sorundan bir tecrübe kazanarak yolumuza her zaman devam ettik. Müşterilerimize yaşattığımız bir sorunun tekrar yaşanmayacağından her zaman emin olduk ve yaşatmadık.
  3. Hizmet anlayışı: Süresi biten hosting hizmetlerindeki yedeklerin teslimatı, sitesiyle sorun yaşayan müşterilerimizin yedeklerinin geri yüklenmesi gibi birçok şirketin ücretli olarak sağladığı hizmetleri her zaman ücretsiz olarak sağladık. Verdiğimiz iade garantisinin her zaman arkasında durduk, bizden kaynaklı mağduriyetlerde iade kapsamına girmeyen hizmetlerde bile iade yaptık. Bu işi yaparken hiçbir zaman kolay yoldan para kazanmayı amaçlamadık, bizim tek yaptığımız her zaman verdiğimiz hizmetleri daha iyi şekilde verebilmek için çalışmalar yapmak oldu. Bunun neticesinde hem müşterilerimize daha iyi hizmet sağlayarak daha da büyüdük, hem de çok sayıda hosting firmasına öncü olarak bu firmalara yazılımlar sağladık. Amacımız her zaman hizmetin daha iyi olabilmesiydi, bu da yanında müşteri memnuniyetiyle ve ağızdan ağıza reklamla büyümeyi getirdi. Buna rağmen her zaman yatırımlarla altyapımızı güçlendirdik. Müşterilerimizin hizmet alırken olduğu gibi, ödeme yaparken de işlerini kolaylaştırmak adına mümkün olduğu kadar geniş ödeme çeşitliliği sunduk.
  4. Yasal prosedürler ve şirket anlayışı: Hizmet verdiğimiz sürece her zaman yasalara uygun davrandık ve vergi mükellefi olduğumuzdan beri ise her zaman vergimizi ödedik. Her zaman gerekli evrakları edinerek kitabına uygun şekilde hizmet sağladık. Aldığımız her ödeme için müşterimiz talep etmese bile fatura kestik, hiçbir zaman vergi kaçırmak gibi bir düşüncemiz olmadı. Müşterilerimizin gizliliğine her zaman büyük önem verdik, yasal talepler dışında hiçbir müşterimizin bilgilerini kimseyle paylaşmadık. Müşterilerimizin panel güvenliklerini sağlamak ve gizliliklerini korumak için her zaman gerekli önlemleri aldık. Buna en basit örnek olarak ise, kullandığımız otomasyon sistemi olan WHMCS’deki en büyük ve ciddi güvenlik açığı ortaya çıktığında biz bu açığı açıklandığı anda kapatırken, açık bulunduktan 1 ay sonra hala sitesi hacklenen şirketlerin var oluşunu gösterebiliriz.

Şirketimiz 5. yılına girerken neler planlanıyor, bunlardan da biraz bahsedelim.

Şirketimizin İstanbul’a taşınması ve sonrasında LTD. ŞTİ. kurmamızla birlikte, orta vadede müşterilerimize çok daha büyük kolaylıklar sunmayı amaçladık. Gelecekle ilgili planlarımızdan bazıları:

  • E-Fatura başvurumuz onaylandı ve kısa süre içinde elimize dijital sertifikalarımız ulaştığında E-Fatura gönderimi yapmaya başlayacağız. Böylece, her zaman elinizde aldığınız hizmetle ilgili resmi ve geçerli bir belge olacak, her zaman yasal olarak koruma altında olacaksınız.
  • Kısa vadede Türkiye konumlu verimerkezinden doğrudan kendi hattımızı kiralayarak sanal verimerkezi hizmeti almaya başlayacağız. Bu sayede, Türkiye lokasyon hizmetlerimizde değişiklikler olacak, paketlerimiz tamamen değişecek ve çok daha fazla trafik sağlanabilecek.
  • Hosting-Reseller ve VDS hizmetlerimizde Cloud altyapısının testlerine başladık, uzun vadede yeterli tecrübemiz ve altyapımız sağlandığında bu hizmetlerin altyapısını Cloud yapıya kaydırmayı planlamaktayız. Bu altyapı, çok daha performanslı ve kesintisiz hizmet verilmesini sağlayacak.
  • Kısa vadede ekibimizin büyütülmesi sağlanarak daha hızlı destek verilmesi sağlanacak.

Şu an için gelecekle ilgili net planlarımız bunlar olsa da, her zaman yenilikler takip edilerek siz müşterilerimize sunulacaktır.

Unutmayınız ki, biz bu işi her zaman geliştirmek için çalışıyor, her zaman daha iyisini yapabilmeyi amaçlıyoruz.

Birlikte daha nice yıllar çalışmak dileklerimizle,
Cihan NİMSİ
Güzel Net Internet ve Bilg. Hiz. San. Tic. Ltd. Şti.

“Güzel Hosting 4 Yaşında” üzerine 10 yorum.

    1. Eylül ayı içinde zaten ilk kampanyamızı tamamladık, farklı kampanyalar da olacaktır. Kampanyaları e-mail ile bildirmekteyiz.

  1. İlk hosting-domainimi bu firma ile aldım.Hala değiştirmedim yine bu firmada.Çok kaliteli hizmetinizi artacağından eminim. Nice yaş kutlamalarına

  2. Kaliteli sunucuların adresi guzel.net.tr kaç yaşında olursa olsun farketmiyor. Kaliteli, müşteri memnuniyeti en üst seviyede. Gerçekten tebrik ederim, burada yaş önemli değil kalite ve hizmet çok önemli nice 10-15 yaşında olan hosting firmaları gördüm her biri birbirinden beter. Oysa guzel.net.tr öyle değil başarılar dilerim.

Bir yanıt yazın