WeTransfer Nedir? Temel Özellikleri Nelerdir?

İnternet tabanı üzerinden çalışan dosya aktarım servisi We Transfer milyonlarca kullanıcıya güvenli ve hızlı dosya transfer hizmeti veriyor. Üstelik belirlenmiş kotalar dahilinde tamamen ücretsiz şekilde dosya aktarımını gerçekleştirebilirsiniz. Gönderimini sağladığınız dosyayla ilgili kullanıcılara mail yoluyla bildirimi ve sonrasında dosya indirildiğinde de geri bildirimlerle işlemleri adım adım takip edebilirsiniz. Peki, We Transfer nasıl çalışıyor? Temel özellikleri nelerdir? İşte cevapları ve çok daha fazlası…

We Transfer Nedir?

Hollanda’da 2009 yılında kurulan ve şu günlerde 10. Yılını kutlayacak olan şirket, web tabanlı biçimde dosya aktarım hizmeti sunan ücretsiz bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle 1 GB ve üzeri dosyaları mail ortamında aktarmak hala büyük bir sorun. İşte tam da bu noktada we transfer bilgisayar kullanıcılarının imdadına yetişiyor. Çünkü ücretsiz biçimde 2 GB’a kadar tüm dosyaları ücretsiz biçimde göndermek mümkün.

We Transfer Temel Özellikleri Nelerdir?

We transfer 2 Gb’a kadar ücretsiz biçimde dosya göndermek ve almak için kullanabileceğiniz özel bir uygulamayı ifade ediyor ancak yalnızca bununla sınırlı değil. Pek çok artı özelliğiyle de karşımıza çıkıyor.

  • Dosya halinde yükleme,
  • Klasörler halinde yükleme,
  • Zip dosyası halinde yükleme,
  • Birden fazla alıcıya dosya gönderme,

Dosya Halinde Yükleme

Ücretsiz şekilde dosya aktarımı için we transferi kullanabilirsiniz. Üye olmadan da doğrudan bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Alıcı e-posta adresi, gönderici e-posta adresi, varsa mesajınızı yazdıktan sonra en üst kısımda bulunan artı işaretini tıklayarak dosyaları doğrudan bilgisayarınızdan yükleyebilirsiniz. Yükleme tamamlandıktan sonra işlemin başarılı olduğuna dair bildirim alacaksınız.

Klasör Halinde Yükleme

Dilerseniz klasörler halinde de dosyalarınızı yükleyebilir, transfer edebilirsiniz. Bunun için we transfer sistemini açtıktan sonra dosya yüklemede olduğu gibi gerekli alanları doldurun ve ardından artı işaretinin hemen altında bulunan klasör halinde yükle seçeneğini işaretleyin. Bilgisayarınızdan klasörleri seçin ve aktarı tıklayın. İşlem tamamlandığında başarılı olduğuna dair mesajı ekranda göreceksiniz.

Zip Halinde Yükleme

Klasör ve dosya halinde yükleme dışında bilgisayarınızda bulunan zipli dosyaları da we transfer üzerinden aktarabilirsiniz. Bunun için we transfer sayfasını açın ve dosya gönderimi işlemindeki tüm aşamaları uyguladıktan sonra bilgisayarınızdaki zip uzantılı dosyayı seçin ve aktar düğmesine tıklayın. İşlem tamamlandığında başarılı olduğuna dair mesajla bilgilendirileceksiniz.

Birden Fazla Alıcıya Dosya Gönderme

We transfer üzerinden gönderim sağlarken dilerseniz birden fazla kullanıcıya da aynı anda işlem yapabilirsiniz. Bunun için dosya, klasör ya da zip yükleme aşamalarında yaptığınız biçimde alıcı e-posta adresini girdikten sonra 2. Ve 3. Alıcıların da e-posta adreslerini girebilirsiniz. Ücretsiz versiyonda yalnızca 3 kişiye aynı anda gönderim sağlayabilirsiniz. Sıralanan özellikler tamamen ücretsiz olarak sunulan hizmet için geçerli, pro sürümüne sahip olmanız halinde ise çok daha fazlasına erişim sağlayabilirsiniz.

Pro We Transfer Hangi Özellikler Sunuyor?

Pro We Transfer ile 20 Gb’a kadar dosya transferi sağlanabiliyor. Aynı zamanda sürükle bırak özelliğiyle kolayca dosyalarınızı sisteme yükleyebilir, sistem üzerinden de dilediğiniz zaman gönderim sağlayabilirsiniz. Ayrıca pro sürüme sahipseniz 1 TB depolama alanına da sahip olacaksınız. Pro sürüm başka hangi özellikler sunuyor;

  • Yanlış yüklenen dosyayı silebilir, yeniden yükleyebilirsiniz,
  • Kendinize ait alan adı uzantısıyla We Transfer URL’si gönderebilirsiniz,
  • Yalnızca 20 GB dosya gönderimi değil 20 GB’a kadar dosya alımı da yapabilirsiniz,
  • Transfer dosyalarını şifre ile koruyabilirsiniz,
  • E-posta ile anda 50 kişiye transfer sağlayabilirsiniz.

Sıralanan tüm özellikler pro sürüm altında sunuluyor ancak ücretsiz versiyonuyla da pek çok özel aktarımınızı rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın