Online İçerik Oluştururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eğer bir web projesine sahipseniz, onun için özel içerikler oluşturmalısınız. Oluşturulacak içeriklerin nitelikli ve özgün olması gerekiyor. Çünkü arama motorları sahip olduğunuz içeriklere bakarak projenize bir kalite skoru veriyor. Sahip olduğunuz kalite skoru da web projenizin arama motoru sonuçlarında ön plana çıkmasını sağlıyor. Peki, online içerik nedir? Online içerik oluştururken nelere dikkat etmek gerekir? Nitelikli bir online içerik web projenize neler sağlar? İşte tüm bu soruların cevapları ve çok daha fazlası…

Online İçerik Nedir?

Web projeleri içinde yer alan tüm yayın unsurlarını ifade eder. Online Content olarak da tanımlanan içerikler;

Metin,

Video

Ses,

Fotoğraf,

Animasyon,

İllüstrasyon.

Gibi pek çok farklı türü bulunan Hypertext Markup Language (HTML) ile uyum içinde hazırlanması gereken özel unsurları ifade eder. Online içerikler; arama motoru botları tarafından algılanır ve indexlenir, gerçekleştirilen ziyaretler ve alınan indexler web projenizin arama motoru sonuçlarındaki sıralamalarına doğrudan etkide bulunur. Online içerik alanında yayınlanan ilk nitelikli Türkçe kitabın yazarı Dr. Dalgalıdere, online içerik için yeni bir tanımda bulunuyor: “Yüksek etkileşime sahip ve online mecrada bulunan; yazı, grafik, fotoğraf, illüstrasyon, tablo, video, ses  gibi tüm unsurları kapsayan hiper metinlerdir.” Yapılan tanımlamada yer alan hiper metin unsuru oluşturulan içeriklerin metin boyutuna vurgu yapıyor. Hazırlanan tüm online içerikler mutlaka arama motoru botlarıyla yüksek oranda etkileşimi girmelidir. Bunu ise ancak HTML diliyle uyumlu unsurlarla gerçekleştirebilirsiniz. Peki, bu nasıl gerçekleştirilir? Online içerik oluştururken nelere dikkat edilmesi gerekir?

Online İçerik Oluşturma Rehberi

Online içerik oluştururken mutlaka hiper metinler oluşturduğunuzu unutmamalısınız. Hazırlanan metinlerin mutlaka ama mutlaka arama motoru optimizasyonu (SEO) ile uyumlu olması gerekiyor. İçeriği oluşturmadan önce ise özel araştırmalar yapmak gerekiyor;

  • Anahtar kelime araştırması,
  • Mevcut içeriklerinizin durumunun tespiti,
  • Rakiplerin içerik analizleri,
  • Yan anahtar kelime araştırması,
  • İnsanların işiniz hakkında neler merak ettiğini araştırın.

Sıralanan tüm unsurlar oluşturacağınız içeriklerin hiper text olarak algılanmasına yardımcı olacak. Anahtar kelime ve yan anahtar kelime araştırmaları için geliştirilmiş onlarca aracı internet üzerinden bulabilirsiniz. Sahip olduğunuz mevcut içeriklerinizin hangi sıralamada olduğu ve nasıl indexlendiğini kontrol etmek için de benzer araçlardan faydalanabilirsiniz. Kendi web projeniz için yaptığınız araştırmayı rakipleriniz için de yapmayı unutmayın. Online içerik oluşturmadan önce sesleri dinlemek oldukça önemlidir. Sahip olduğunuz web projesinin alanıyla ilgili insanların neler konuştuğunuz, neleri merak ettiğini iyi dinleyin. Bunun için hem bire bir mülakatlar yapabilir hem de özel araçlarla insanların neler hakkında konuştuklarını inceleyebilirsiniz. Tüm bu çalışmaları gerçekleştirdikten sonra artık önünüzde doğru verilerle nitelikli içerik planlamanızı yapabilirsiniz.

Online İçerik Oluştururken Nelere Dikkat Edilmeli

Araştırma sonrasında içerik üretmeye başlayabilirsiniz. Online içerikler oluştururken doğrudan bilgi odaklı ve gerçekten kullanıcıların yaşamına dokunabilecek konulara odaklanmaya çalışın. Web projenizin içine mutlaka özel bir SEO aracı ekleyin ve anahtar kelime, yan anahtar kelime, title, meta description, alt text gibi unsurları sisteme uyumlu biçimde girin. Maddeler halinde açıklayın ve mutlaka güçlü görsel içerikler kullanarak anlattığınız içeriği daha anlaşılır ve kolayca indexlenebilecek bir biçime dönüştürün.

  • Her içerik için doğru anahtar kelimeleri belirleyin,
  • İçerikleri oluştururken dilbilgisi kurallarına dikkat edin,
  • Mutlaka nitelikli ara başlıklar, maddelendirmeler kullanın,
  • Tanımlamalar yapmaktan çekinmeyin, bilgiye odaklanın.

Sıralanan unsurlara dikkat etmeniz doğru içerikler oluşturmanızı sağlayacak. Böylelikle arama motoru tarafından nitelikli web projeleri arasında yer alabileceksiniz. Kaliteli online içeriklere sahip olan siteler arama motoru sıralamasında ön sıralarda gösterilir. Ön sıralarda gösterilmek ise daha fazla organik trafik almanızı sağlar. Yeni ziyaretçiler ise elbette doğru ve nitelikli biçimde hazırlanan bir web projesinde yer alan ürün ve hizmetlerin satışını yükseltir.

Bir yanıt yazın