Kiralık Sunucu Nasıl Temin Edilir?

Kiralık Sunucu Nedir?

Sunucu; insanların internet üzerinde istedikleri bilgiye ve topluluğa ulaşmasına kolaylık sağlayan, normal bir masaüstü bilgisayardan farklı olarak çok yüksek RAM’e sahip bir bilgisayar çeşididir. Kiralık sunucu, diğer bir adıyla Dedicated Server; kiracının özel isteklerine uygun olarak tasarlanmış sunuculardır.

Server Kiralama Nedir?

Server kiralama; müşterinin hususi isteklerine yönelik hazırlanmış donanımı çeşitli firmalarca sağlanan sunucuların belli bir süreliğine müşteri kontrolüne verilmesidir. Eğer bir yayın ağıyla meşguliyetiniz çoksa ve bu ağ yoğun bir trafiğe sahipse tek bir sunucuyu paylaşmak size yetmeyebilir. Aynı zamanda sunucu satın alma yükünü ortadan kaldırmak isteyen kullanıcılar için sunucu kiralama hizmeti idealdir. Son dönemlerde kullanımı çokça artmış bu hizmetin sağlayacağı yararlar ciddi boyuttadır.

Kiralık Sunucu Ne İşe Yarar?

Bir kiralık sunucu ile çok tıklanan siteler ve daha yüksek performans için beklentinizi fazlasıyla karşılayabilirsiniz. Fiziksel bir sunucunun taşıdığı tüm özellikleri barındıran ve normal bir sunucunun sahip olduğu her türlü sisteme sahip olan bu sunucular ile web hosting hizmeti yapabilir; bunları özel mail, veri tabanı sunucusu ve yedek sunucu olarak kullanabilirsiniz.

Kiralık Sunucuların Faydaları

Dedicated Server’lar tamamen size özel yalıtılmış bir ortam oldukları için uygulamalarınız ve bilgilerinize en üst düzeyde güvenlik sağlarlar. Kendinize ait herhangi bir normal sunucunun veri merkezinde barınma maliyeti ve herhangi bir sunucuyu satın alma maliyeti oldukça yüksekken server kiralama bu yüksek maliyetleri ortadan kaldırır. Güzel Holding bünyesindeki kiralık sunucular tüm uygulamalarınız için yüksek performans temin eder. Aynı zamanda en ufak bir problemde Güzel Holding teknik desteği 7/24 hizmetinizdedir. Artan site trafiğinizde hiçbir sorun yaşamamak ve biraz daha pratiklik kazanmak için sitemizde bulunan kiralık sunucuları incelemeyi unutmayın.

“Kiralık Sunucu Nasıl Temin Edilir?” üzerine 1 yorum.

Bir yanıt yazın