E-Ticaret Siteleri İçin Domain Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Elektronik ticaret tüm dünyada hızla yaygınlaşmaktadır. Ancak e-ticaret için veya herhangi bir site kurarken yapmanız gereken ilk şey domain yani alan adınıza karar vermek. Birçok girişimci bu ilk adımda epey zorlanmakta çünkü alan adınızın orijinalliği, akılda kalıcı olması gibi önemli detaylar mevcut. Çünkü alan adınız, sizin internet dünyasındaki kimliğiniz. Bu yüzden öyle bir şey bulmalısınız ki sizi tam anlamıyla temsil etmeli. Asla aceleyle bir domain ismine karar vermemelisiniz.

Domain isim önerileri olarak birçok seçenek mevcut gibi görünse de aslında en iyi domain isimleri alınmış durumda. İnternette alan adlarının alınıp alınmadığını sorgulayacağınız birçok site mevcut. Önünüze çıkan her sitede bunu sorgulamamalısınız. .com, .net, .org gibi siteler ilk gelen alır mantığında çünkü… Bu yüzden güvenilir ve bilinen sitelerden sorgulamalarınızı yapın.

Eğer bir e-ticaret sitesi için domain ismi arıyorsanız, size e-ticaret isim önerileri veremeyiz belki ama bazı ipuçları verebiliriz. Sizde bu doğrultuda domain isminize karar verebilirsiniz:

– Domain isminizi A’dan Z’ye ve 1’den 9’a kadar oluşturabilirsiniz.

– Tire (-) kullanabilirsiniz ancak domain isminiz tire ile başlayamaz unutmayın.

– Hatırda kalabilen, kısa olsa bile etkili olabilen, açıklayıcı ve sitenizi çağrıştıracak şekilde bir isim oluşturmalısınız.

– Uluslararası kullanımlarda zorlanmamanız için telaffuz etmesi kolay olmalı.

– Son olarak; örnek domain isimleri diye arama motoruna yazarsanız sizin için bir çok öneri çıkabilir ancak başkalarının da aynı yöntemi kullanabileceğini unutmayın.

 

“E-Ticaret Siteleri İçin Domain Seçimi Nasıl Yapılmalı?” üzerine 1 yorum.

Bir yanıt yazın