Google Maps, işletmelerin fiziksel varlıklarının kolayca bulunabilmelerini sağlayan özel bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Ücretsiz çevirimci haritalama servisi olan Google Maps, ilk kez 2005 yılında kullanıma sunulmuştur. Bugün yalnızca bir harita olmak dışında pek çok farklı özelliği ile işletmelere önemli desteklerde bulunuyor. Özellikle Google Benim İşletmem uygulaması kapsamında geliştirilen özellikleri sayesinde, işletmenize ait pek çok önemli unsuru haritanıza ek olarak yansıtabiliyorsunuz. Peki, işletmenizi Google Maps’e nasıl dahil edebilirsiniz? İşte cevabı ve çok daha fazlası…
Google Maps Üzerinde İşletme Tanımlama Rehberi
Söz konusu işlemi oluşturmak oldukça kolay ancak yapacağınız kayıtlama işlemi öncesinde işletmenize ait kurumsal kimliğinizi yansıtan unsurları hazır hale getirmelisiniz. Şirket logonuz, kurumsal web siteniz, işletmenizin fiziksel unsurlarına ilişkin (şirket binanız, şirket için fotoğraflar, ürün ve hizmetlere dair fotoğraflar) görsellerinizi hazırlayın. Şimdi, adım adım nasıl gerçekleştireceğinize dair bilgileri verelim;
- Google hesabı oluşturun,
- Google Benim İşletmem üzerinden oturum açın,
- Menü üzerinden bilgi kısmını açın,
- Adres bölümünü seçin,
- Adres bilgilerinizi girin, sonrasında uygula butonuna basın,
- Harita üzerinden kırmızı işaretçi ile konumunuzu belirleyin,
- İşletme konumunu kırmızı raptiye ile harita üzerinde sürükleyin ve tam konumu belirleyip işaretleyin,
- Son olarak uygula butonuna basın,
- Haritada belirttiğiniz adrese posta (zarf içinde) yoluyla gönderilen doğrulama kodunu harita doğrulama bölümüne girin.
Google Maps Üzerinde Nelere Yapabilirsiniz
Google Maps, üzerinde yapabilecekleriniz yalnızca harita eklemekten ibaret değil. İşletmenizin tanıtımı ve arama motoru üzerinde kolayca bulunmasına da yardımcı olabilirsiniz. Ana prensipleriyle Google Maps üzerinde gerçekleştirilecek özel unsurlar;
- İşletme Bilgileri
- Fotoğraflar
- Yorumlar
İşletme Bilgileri
İşletmenize ait temel bilgileri ve çok daha fazlasını Google Maps üzerinde gösterebilirsiniz. Çalışma saatlerinizi, tatil zamanlarınızı, telefon numaranızı, dijital tüm iletişim unsurlarını işletme bilgileri kısmına dahil edebilirsiniz. Bu sayede harita üzerinden işletmenizi arıyanlara işletmenize ait bilgiler sunabilirsiniz. İletişim numaranız üzerinden müşterileriniz doğrudan arama yapabilir, sizinle hızlı biçimde iletişim kurabilir. Aynı zamanda web sitenize de bağlantı ekleyebilirsiniz. Söz konusu tüm unsurlar, işletme bilgileri kapsamında düzenlenebilir.
Fotoğraflar
İşletmenize ait tüm ürün ve hizmetlere ilişkin fotoğrafları da Google Maps üzerinden kullanıcılara sunabilirsiniz. Ürünlerinize ve hizmetlerinize ilişkin tüm favori fotoğraflarınız sayesinde işletmenizi ön plana çıkarabilirsiniz. Fotoğraf alanınıza dilediğiniz kadar fotoğraf yükleyebilirsiniz. Fotoğraf yükleme özelliği pek çok açıdan ürün ve hizmetlerinize dair müşterilerinize bilgi sunar. Aynı zamanda işletmenizin kolayca bulunabilmesi için hizmet verdiğiniz binanın dış cepheden çekilmiş fotoğraflarını da ekleyebilirsiniz.
Yalnızca Fotoğraf Değil Çok Daha Fazlası
Yalnızca fotoğraf değil çok daha fazlasını da Google Maps üzerine ekleyebilirsiniz. 360 derece fotoğraflar ile hem ürünlerinizi hem de işletmenizin mekanını daha ayrıntılı biçimde gösterebilirsiniz. Ayrıca; ürün ya da hizmetlerinize ilişkin videoları da Google Maps üzerine ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Arama motoru optimizasyonu (SEO) açısından yorumlar çok değerli unsurlardır. Google Maps üzerinde yorumlara sahip olmak arama motoru sıralamasındaki sıralamanızı etkiler. Google Maps üzerinden yorumlarınızı yönetebilirsiniz. Feedback (Geri bildirim) sayesinde ürün ve hizmetlerinize ilişkin önemli değerlendirmeler alabilirsiniz. Yorumlara hızlı biçimde cevap verebilirsiniz.
Google Maps Temel Teknik Özellikleri Nelerdir?
Ücretsiz çevrimiçi haritalama servisi olarak tanımlanan Google Maps, birden fazla sitenin de mevcut hizmeti kolayca kullanabilmesi için uygulama programlama arayüzü (API) desteği barındırır. Google Maps aynı zamanda; Google Earth, Windows, iOS ve Linux tabanlı işletim sistemleri üzerinde de etkin biçimde çalışır. Google Maps üzerinde aynı zamanda üç boyutlu bina modelleri, trafik, arazi gibi farklı unsurlar da aktif biçimde kullanılabilir.