Google Benim İşletmem Nedir? Temel Özellikleri Nelerdir?

Google tarafından ücretsiz olarak sunulan Google Benim İşletmem sayesinde müşterilerinizle hızlı ve etkili biçimde iletişim kurabilirsiniz. İşletmenizin dijital dünyadaki varlığını arama motoru üzerinde nitelikli hale dönüştürebilir, yeni müşteriler kazanmak konusunda aktif biçimde kullanabilirsiniz. Peki, Google Benim İşletmem nasıl çalışır? Nasıl oluşturulur? Temel özellikleri nelerdir? İşte, tüm bu soruların cevapları ve daha fazlası…

Google Benim İşletmem Nedir?

Google benim işletmem; kurum ve kuruluşların arama motorundaki search sonuçlarında ve haritalar üzerindeki projelerini ücretsiz biçimde düzenleyebileceği özel bir araçtır. Google benim işletmeme kayıt olduktan sonra işletme bilgilerinizi doğrulamanız yeterli. Google benim işletmem,  işletmenize ait hikayenizi doğru ve nitelikli biçimde arama motoru kullanıcılarına anlatmanızı sağlayan özel bir sistem olarak çalışır. Peki, hangi temel özelliklere sahiptir?

Google Benim İşletmem Temel Özellikleri

Google benim işletmem dijital varlıklarınızı kolayca yönetmenizi sağlar. Temelde şirketinizin dijital dünyadaki varlığının temsilcisi gibi çalışır. İşletmenizi arayanların karşısına nitelikli bilgilerle çıkmak için sistemi profesyonel biçimde kullanmanız önerilir. Temel olarak;

Bilgileri kolayca yönetmek

Müşterilerle hızlı iletişim kurmak,

Dijital varlığı genişletmek,

Mobil ortamda hızlı kullanım.

Bilgileri Kolayca Yönetmek

Google benim işletmem sayesinde bigilerinizi kolayca yönetebilirsiniz. Çalışma saatleri, adres, web sitenizin adresi, telefon numarası gibi tüm bilgileri kolayca düzenleyebilirsiniz. Aynı zamanda ürün ve hizmetlerinize dair de ayrıntılı bilgilere arama motoru kullanıcılarına sunabilirsiniz. Ayrıca internetin en çok kullanıcıya sahip arama motoru Google, benim işletmem sahibi şirketlerin dijital dünyada varlıklarının tüketiciler tarafından iki kat daha fazla saygın kabul edildiğini ifade ediliyor.

Müşterilerle Hızlı İletişim Kurmak

Müşterilerle Google benim işletmem sayesinde daha fazla etkileşimde bulunabilirsiniz. Müşteriler tarafından işletmenize ilişkin yaptığı yorumları, sordukları soruları daha hızlı biçimde cevaplayabilirsiniz. Ürün ve hizmetlerinize ilişkin fotoğraflar ekleyebilirsiniz. Google, benim işletmem üzerinde fotoğraf ekleyen işletmelerin Google Haritalar üzerinden yüzde 42 daha fazla yol tarifi aldığını ifade ediyor. Ayrıca, web sitelerinin de yüzde 35 daha fazla tıklama aldığını belirtiyor.

Dijital Varlığı Genişletmek

Dijital varlığınızı Google benim işletmeme taşıdığınızda, kullanıcıların size hangi yolla ulaşmaya çalıştığını analiz edebilirsiniz. Kaç kullanıcının haritalar üzerinden sizi arattığını, kaç kullanıcının arama sonuçlarında gözüken telefon numaranızdan arama yaptığı gibi pek çok farklı analizi görebilirsiniz. Bu sayede dijital varlıklarınızı daha iyi anlayabilirsiniz. Akıllı kampanyalar üretebilir, kampanyalarınızı istatistikler doğrultusunda yeniden düzenleyebilirsiniz.

Mobil Ortamda Hızlı Kullanım

Mobil ortamdan da Google benim işletmemi kolayca yönetebilirsiniz. Böylelikle masaüstü ya da dizüstü bir bilgisayara erişim şansınız olmasa bile kolayca hesabınızda değişikler yapabilir, müşterilerinize hızlıca cevap verebilirsiniz. Bunun için Google benim işletmem uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Google Benim İşletmem’e Nasıl Katılabilirim?

Google benim işletmem uygulamasına katılabilmek oldukça kolay. Yapmanız gereken ilk şey, bir Google hesabına sahip olmak. Mail adresinizle Google benim işletmem sayfasını açın ve mail adresinizle yeni kaydınızı oluşturun. İşletmenize ait adres, telefon, mail, web sitesi bilgilerinin tamamını sisteme kaydedin. Google haritalar üzerinden aynı hesapla konumunuzu işaretleyin. Yaklaşık 1 hafta içinde adresinizi doğrulamak için Google tarafından gönderilen adres doğrulama zarfının içinde yer alan kodu sistem üzerinden doğrulayın. Artık Google benim işletmem sahibisiniz. Bundan sonra yapmanız gereken şey ise işletmeniz hakkında gelen yorumlara ve sorulara cevap vermek. Ürün ve hizmetlerinize ilişkin nitelikli görseller paylaşmak. Dilerseniz özel reklam kampanyalarınızı da benim işletmem üzerinden kolayca yönetebilirsiniz. Öte yandan, eğer bir web siteniz yoksa bunun için Google benim işletmem üzerinden sunulan özel sayfalardan yararlanabilir, kısa süre içinde özel şablonlar eşliğinde web projenizi de yayına alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın