Domain Kaydı Nedir?

İnternet her gün bir insanın kalbi gibi atmaya devam ediyor. Her gün yeni şeyler eklenerek büyüyen bir dünya olan internet, günlük hayatın da büyük bir zaman dilimini almaktadır. Firmaların, esnafların, işyerlerinin de internet siteleri olmasıyla büyüyen bir dünya haline gelen internet bizlerin de yaşamlarını kolaylaştırmaktadır. İnternet siteleri her gün ihtiyaçlarımıza karşılık vermektedir.

Domain Kaydı Yapılışı

Domain kaydı nasıl yapılır? Öncelikle internet site ismini(domaini) hangi alanda açmak istiyorsak o alanı içine alacak şekilde bir isim seçmeliyiz. Yani ismimiz açacağımız siteyi bize tanıtacak şekilde olmalıdır veya marka değerinde bir isim düşünmüş iseniz bu ismi Güzel Hosting Domain Firmasından satın alabilirsiniz. Bunu ana sayfadaki domain sorgulama ekranını kullanarak kayıt altına alabilirsiniz.

Domain Kurulumu

Domain nasıl kurulur? Domainin, Güzel Hosting firmasının ana sayfasındaki domain sorgulama ekranını kullanarak sorgulamasını(daha önceden alınıp-alınmadığını) yaparak eğer alınmamış ise domaini sepete ekleyerek domainimizi almış oluruz. Site ismimizi aldıktan sonra site panelinden domainimize hosting adreslerinin DNS sunucu adreslerini bağlayabilirsiniz. Böylece Domaininiz kurulmuş olur.

Domain Nasıl Kullanılır

Domain nasıl kullanılır diye merak edenler için bu konuya değinelim. Domainler almış olduğumuz web firmasının site panelinden kontrol edilebilir. Buradan iptal ettirilebilir. Domain sürelerine bakılabilir. Hostinge ait DNS sunucu adreslerinin girişi veya düzenlemesi yapılır. Alan adı yönetim panelinden alt domain(sub domain) açılabilir ve bu sub domainleri yönetebilirsiniz. Gerekirse silebilir alt domaininizi kaldırabilirsiniz. Domain kullanımını bu panelden gerçekleştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın