2023 Güncel WordPress Hataları ve Çözümleri Nelerdir?

wordpress guncel hatalar

WordPress, yaygın olarak kullanılan açık kaynak web geliştirme platformudur. Platform, açık kaynaklı bir web sitesi oluşturmak için endüstri standartlarını kullanan kullanıcılarına sağlar. Basit ve esnek tasarım kolayca düzenlenen web siteleri oluşturulur. Fakat her platform gibi, WordPress de hata ile karşılaşılabilecek bir platformdur. Güncel WordPress hataları ve çözümleri anahtar bir konudur.

Güncel WordPress hataları ve çözümleri, platformu çalıştırırken her kullanıcının karşılaşabileceği sorunlardır.  Her WordPress kullanıcısı hata ayıklama, eskiden kalma eklentilerin çıkarılması gerekiyor. WordPress güncellemelerinin korunması gibi çok fazla bilgiye ihtiyaç duyacaktır.

Güncel Hata ve Çözümleri Neler Yapılabilir?

wordpress guncel hatalar
wordpress guncel hatalar
  • Dosya Yetkileri Hataları: WordPress her üçüncü parti temalar ve eklentiler tarafından oluşturulmuş dosyalar için minimal bir düzeyde yetki belirlemek için özel bir sistem kullanır. Çoğu zaman, bu yetki hataları birikir. Bu nedenle kullanıcılar, temalar ve eklentiler geliştirmek için FTP kullanmaları gerekebilir. Bunu, temalara ve eklentilere erişen FTP hesabınızda herhangi bir dosyanın CHMOD’su (Unix dosya ve dizin yetkileri) değiştirme hakkı ile çözebilirsiniz.
  • Dizinself-Üstbilgisi Hatası: Bu, sunucunun mevcut sürümüne yükseltilmiş olan PHP ortamının performansı ile ilgili bir sorundur. Bu, yetersiz alan ayırma zemini ve dinamik bellek ayırması gibi durumu ortaya çıkarır. Çoğu zaman bu sorunu çözebilme kolaylığı sunan sunucu tarafında değişiklikler yapılmadığında ortaya çıkar.
  • Sahte olmayan Uçtan Uca Bağlantı Hatası: Bunun nedeni genellikle SSL Sertifika süresinin dolmuş olmasıdır. SSL sertifikası almanız gerekiyor. Bununla ilgili, wordpress ile ilgili kaynaklarınızdan tarayıcıdan kolayca ulaşabilirsiniz.
  • Wp-admin Kısıtlaması: Bu durum, kullanıcı denetimleri devre dışı bırakıldığında ortaya çıkar. Genellikle, bu durumu düzeltmek için yalnızca web hosting sağlayıcınızın sunucu yetkilisiyle iletişime gerekerek gerçekleştirilir.
  • Uygulama Hatası: Eğer plugins veya temalar ile lisans doğrulamaları ile ilgili problem yaşıyorsanız, harici uygulama başarısızlığından kaynaklanmış olabilir. Bu hataları çözmek için, hem tema, hem de araçların en son sürümlerine çevirmek iyi bir fikir olacaktır.

WordPress, tüm platformlar gibi, kaliteli ve basit kullanım adına özellik ve işlevsellik sağlar. Ancak, WordPress’teki güncel hatalar ve çözümleri anahtar bir konudur. Doğru şekilde çözülen WordPress hatalarını önlemek için;

  1. Eklenti ve tema güncellemelerini kontrol etmek gerekir.
  2. Pluginleri özenli seçmek gerekir.
  3. Web hosting sağlayıcını takip etmek gibi önlemler alınmalıdır.

Güncel WordPress hataları ve çözümleri her bir WordPress kullanıcısının kullanması gereken kolay stratejilerdir. Bu sayede, kesintisiz ve sorunsuz bir web sitesi oluşturma deneyimlerinin gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.

WordPress Site Hızlandırma

WordPress, günümüzde e-ticaret, açık kaynaklar gibi konularda hizmet veren en popüler içerik yönetim sistemlerinden biridir. Ancak, bazı ziyaretçiler WordPress sitelerinin yüklenmesi çok yavaş olabileceğini düşünüyor. Oysa veritabanı; resimler ve diğer çeşitli kaynakların istendiğinin doğru olması da, web sitenin yüklenme hızı ile bağlantılı olacaktır.

Sitenizin hızlandırmak adına; veri akışını ve yüklenme süresini optimize etmek için oldukça önemlidir. Google, Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) çalışmaları sırasında web sitenin hızının göreceli olarak önemli bir kriter olarak kabul edildiği biliniyor. Bunun yanı sıra, ziyaretçilerin de çabuk ve sorunsuz bir şekilde web sitesini gezmesini sağlamıştır. Kötü performans, müşterilerin web sitesini bırakmasına neden olabileceği için tüm firmaların wordpress site hızlandırma çalışmaları önem taşır.

WordPress Nasıl Hızlandırılır

Öncelikle, temel olarak WordPress sitesini hızlandırmaya başlamak için kullanılacak olan temel değişkenler vardır. Yüksek performanslı bir hosting ilk çözüm olacaktır. Yüksek performans sağlayan bir hosting ortamı kesinlikle tavsiye ediliyor. Gerekirse, altyapı hizmeti satın alınması ya da kullanılması gereken çoklu çözümlerin kullanılması gibi özel bir teklif alınması mümkündür.

WordPress hızlandırma tüm sitede olmak üzere bazı temel kurallardan oluşur. Her WordPress sitesinin temel şablonu ve eklentileri güncel tutulmalıdır. WordPress güncellemelerini takip etmek en önemli detaydır. Site hızlandırma wp noktasında, sitenin hızını kontrol edilmelidir. Bu durumda web sitesinin performansını arttırmada önemlidir.

Ayrıca wordpress sitesini hızlandırmak adına; .htaccess dosyaları da önem arz ediyor.  Htaccess dosyaları web sitelerinin performansını etkileyen geniş bir alana etki eder. Böylece web sitenin hızlanması kolaylaşır. Htaccess site hızlandırma ile birlikte; yönlendirme, cachleme, sıkıştırma veya indirilebilir dosyaların izlenmesini kontrol etmek için kullanılabilir.

Bir yanıt yazın