Web Sitesi Tasarımı Yapmada 5 Yaratıcı Öneri

Web sitesi tasarlamak oldukça öenmldiri çünkü insanlara hitap edebilecek kadar anlaşılır, yaratıcı ve donanımlı olmalıdır. Bu yüzden öncelikle bir site tasarlayıp piyasaya sürmeden önce bazı denemeler yapılmalı ve eksikler giderilmelidir. Bu tasarlama sürecinde yardımcı olabilecek bazı öneriler vardır.

1-) Site Üzerinde İnsanların Dikkatini Çekebilmek İçin İnfografik Kullanmak

Bu infografik kullanımı ile siteler daha ciddi ve kaliteli görünür. Ayrıca yazı yazmak yerine grafik kullanmak hem göresel olarak daha akılda kalıcıdır hem de verilmek istenen bilgiyi daha etkili iletir. Yeterince etkili ve verimli grafikler seçilir ve sitede kullanılırsa sitenin akılda kalıcılığını ve hitap ettiği kesimi artırır.

2-) Çok Kalabalık Bir Görünümdense Sade Ve Derin Bir Altyapı Daha Verimlidir

İnternet kullanımı tüm dünyada yaygın olduğu için oluşturulan web siteleri sadece kendi ülkelerinde sınırlı kalmayabilir. Böyle bir durum için ve daha geniş çevrelere rahatça hitap edebilmek için farklı yaş, dil, cinsiyette insanlara hitap edebilecek bir site tasarımı önemlidir. Bunun ilk basamağı da sade ve görsel olarak anlaşılır bir site oluşturmaktır.

3-) İnsanlarla İletişimi Rahat Olan Bir Site Olması Önemlidir

Site kullanıcıları da insanlar olduğu için kendilerini elektronik bir varlıkla sürekli olarak muhattap oluyor gibi hissetmektense daha insancıl daha az elektronik bir ortama sahip siteyi daha çok tercih ederler. Bu nedenle tasarımlarda bu durum düşünülmeli web site kurucuları empati yapıp nasıl bir site olması gerektiğine karar vermedilir.

4-) Hitap Edilecek Kitle İçin Analizi Doğru Bir Şekilde Yapmak

Kısace sektör analizi de denebilecek bu durum önemlidir. Çünkü hitap edilecek kitlenin neye ihtiyacı olup olmadığı böyle anlaşılır.

5-) Hayal Gücünü İyi Kullanmak

Hayal gücünü iyi ve olabilecek en yaratıcı şekilde kullanmak yapılan tasarımda da sınırları zorlar ve iyi ürünler meydana çıkmasını sağlar.

Bir yanıt yazın