Iyzico Nedir? Web Sitesine Nasıl Entegre Edilir?

Dijital dünyada yerini almak isteyen ve “ben de buradayım” demek isteyen pek çok şirket/startup için ilk hedef; ürün ya da hizmetleri e-ticaret sitesiyle geniş kitlelere ulaştırabilmektir. E-ticaret platformuna sahip olmak bunun için ilk adım olsa da başarı için yeterli deği. Sistemin alışveriş işlemlerini gerçekleştirebilmesi için bir ödeme altyapısına ihtiyaç var. İşte tam da bu noktada Iyzico karşımıza çıkıyor! Peki, Iyzico nedir ve web projenize nasıl entegre edilir? Tüm bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız, yazımızı okumaya devam edin…

Iyzico Nedir?

Türkiye’de 2013 yılında Barboros Özbuğutu ve Tahsin Isın tarafından kurulan özel bir ödeme ve para hizmetleri kuruluşudur. İsmi ise anlam olarak İngilizce kelimelerin Türkçe okunuşundan oluşur. Easy Check Out kelimelerinin kısaltılmış Türkçe okunuşu “Iyzico” ismini ifade eder. Iyzico başta e-ticaret siteleri olmak üzere; pazaryeri ve bireysel kullanıcılara da ödeme altyapısı hizmeti sunan yerli bir yatırımdır.

Iyzico, İşletmelere Ne Sunuyor?

Iyzico sayesinde hayalinizdeki işi kolayca dijital dünyaya aktarabilirsiniz. “İşiniz için işinize gelen ödeme sistemi” sloganıyla kendisini anlatan sistem; bugün 29 binden fazla web projesi içinde kullanılıyor. Temelde 3 alanda aktif biçimde rol alıyor:

  • Ödeme altyapı sistemi,
  • Satış sonrası destek sistemi,
  • Pazaryeri ödeme sistemi.

Sahip olduğunuz işletmenin e-ticaret platformunu Iyzico sayesinde kolayca entegre edebilirsiniz. Sanal POS almak için bir bankanın prosedürleriyle uğraşmak yerine Iyzico ile bunu çok daha rahat biçimde gerçekleştirebilirsiniz.

Iyzico Bireysel Kullancılara Ne Sunuyor?

Eğer bir işletmeye sahip değilseniz ve e-ticaret yapmak istiyorsanız, işte size özel bir çözüm… Iyzico bireysel kullanıcılar için de özel çözümler sunuyor; Link oluşturma yöntemiyle kolayca satış gerçekleştirebilirsiniz. Peki, nedir Iyzico Link?

Ticari bir işletmeye sahip olmayan bireysel satıcıların da yararalanabilmesi için geliştirilmiş özel bir sistem. Iyzico Link’le üç adımda satış yapabilirsiniz;

  • Iyzico İşim hesabı oluşturun,
  • Ürün fotoğrafı, fiyat ve diğer bilgileri sisteme girin,
  • Ödeme alma linki oluşturun.

Iyzico Link kullanabilmek için bir web sitesine sahip olmanız gerekmiyor. Eğer bir web projeniz varsa onda da herhangi bir değişiklik yapmanıza ihtiyaç bulunmuyor.

Woocommerce İle Iyzico Entegrasyonu

WordPress sistem üzerinden çalışan Woocommerce eklentisi, bugün dijital dünyada hizmet veren web projelerinin yüzde 41’i tarafından tercih ediliyor. Iyzico sistemini Woocommerce ile kolayca web projenizde aktif hale getirebilirsiniz. Yapmanız gereken adımlar oldukça basit ve bir o kadar güvenli;

  • WordPress panelinizde eklentiler bölümünü açın,
  • Yeni eklenti ekle diyerek Iyzico WooCommerce eklentisini kurun,
  • Yeni kurulan Iyzico WooCommerce eklenti ayarlarını yapın.

Üç aşama sonunda Iyzico ile ödeme alabilecek biçimde e-ticaret mağazanız düzenlenmiş olacak.

Iyzico Başvurusu Nasıl Yapılıyor?

Eğer bir web projesine sahipseniz ve ticari anlamda bir şirketiniz bulunuyorsa birkaç aşamada sisteminizden Iyzico ile ödeme alabilirsiniz. Ancak aşağıdaki, bazı temel şartları sağlıyor olmalısınız…

  • Web projenizde; ürün ve fiyata ilişkin bilgilerin kullanıma hazır olması gerekiyor.
  • Başta gizlilik politikası olmak üzere; mesafeli satış sözleşmesi, iade ve teslimat şartları gibi temel sayfaların bulunması gerekiyor.
  • İletişim ve hakkınızda bilgi veren bir sayfayı da mutlaka web projenize eklemelisiniz.
  • Ödeme işleminin gerçekleşeceği sitenizde SSL sertifikasının da yer alması gerekiyor.
  • Son olarak ise Visa ve Master Card logoları da web sitenizde yer almalı.

Sıralanan tüm koşulları sağlıyorsanız artık başvuru yapabilirsiniz. Üyelik sürecini başlatmak için sizden istenen evrakları sisteme yükleyin. Gerekli tüm incelemeler gerçekleştikten sonra web sitenizde Iyzico ile satış gerçekleştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın