Opencart Mail Ayarlaması Nasıl Yapılır?

Opencart Mail Ayarlaması Nasıl Yapılır?

Günümüzde şirketlerin e-ticaret programlarına ihtiyaç duydukları tartışmasızdır. Ancak bu tür yazılımların ciddi maliyetleri olduğu da bir gerçektir.

Opencart Şirketlere Ne Sunuyor?

Açık kaynak kodları kullanıcılara sunulan ve PHP altyapısına sahip opencart, ücretsiz bir e-ticaret programıdır. Ücretle alınan programlarda herhangi bir sorunla karşılaştığınızda o programın yazılım şirketini temsil eden kişi ya da kişilerden destek alabilirsiniz. Opencart konusunda ise bu yazımızda mail modülünü nasıl yapılandırabileceğinizi kaleme alacağız.

Opencart Mail Ayarının Yapılışı

Opencart e-ticaret yazılımının mail kurulumunu yapabilmek için opencart web sitenize ait yönetim konsoluna ulaşmanız gerekiyor. Bu panele eriştiğinizde soldaki menüde bulunan “SİSTEM” kısmına giriş yapıyoruz. Mail alış-verişini ayarlayacağımız için “AYARLAR” sekmesine tıklayarak ilerliyoruz. Bu sekmede ilerlediğimizde ise karşımıza mağazalar bölümü gelecektir. Mağazalardan kastedilen aslında bizim sayfamız olup, istediğimiz sayfamızın üzerindeki “DÜZENLE” sekmesinden bu defa “GENEL AYARLAR” kısmına ulaşmış olacağız. Genel ayarlar bölümüne girdiğimizde burada bizi bilgi sekmelerinin bulunduğu bir alan karşılayacak. Buradan “E-POSTA” başlığını seçeceğiz. E-posta başlığı altında bazı kutucukların olduğunu göreceksiniz. Bu kutucuklarda bizden istenen bilgileri doğru bir şekilde girerek devam ediyoruz.

Hostname kısmına: mail.alanadınız.com, username (kullanıcı adı) kısmına:kullanıcı@alanadınız.com; password kısmına mail şifrenizi ve SMTP portunu ise 587 olarak ayarlıyoruz. Bu işlemler sonrasında mail gönderimlerinizin başarı ile gerçekleştiğini göreceksiniz.

Opencart‘ta ayrıca sürüm güncelleme imkanı bulunmakta. Bu anlamda yaşanılan karışıklık veya aksaklıklar kullandığınız sürümün aksine yenilenen sürümlerde giderilmiş olabilir. Herhangi bir modülde aksaklık yaşarsanız ve ne yaparsanız yapın çözemiyorsanız, belki de elinizdeki sürümünüzü güncellemeniz en basit ve hızlı çözüm olacak ve sizi uzun uğraşlardan hızlıca kurtaracaktır. Opencart‘ta ayrıca veri yedekleme, fatura yazdırma ve satış raporlarını görüntüleyebilme gibi bir çok özellikte yer alıyor.

 

Bir yanıt yazın