SSL Sertifikasının Google Arama Sonuçlarına Etkisi

Seo Ve SSL

İnternet siteleri günlük yaşamda pek çok işimize yarayan araçlardır. Örneğin; bir avize alacaksak avize çeşitlerine bakmak için tüm web sitelerini dolaşırız veya öğrenci isek bir bilgiye ulaşmak için veya insanlarla iletişim halinde olmak için yine web sitelerini kullanırız. Web siteleri yaşamımız için bu kadar değerli iken web sitelerine ulaşmak için kullandığımız Google arama motoru da bizim için o kadar değerlidir. Tüm web sitelerine ulaşmamızı sağlayan bu araç sayesinde neredeyse istediğimiz her şeye ulaşabiliriz. Web sitelerinin güvenliğini sağlamak ve arama motorlarında yükselmek için kullanılan Seo ve SSL terimlerini biraz tanıyalım.

SSL Sertifikası-SEO nedir?

Kısaca Şöyle Tanımlayabiliriz;

SEO (Search Engine Optimization), arama motorlarının hangi web siteyi daha ilk sırada göstereceğim diyerek uyguladığı algoritmik bir sistemdir. Web siteleri SEO kriterlerini yerine getirdiklerinde arama motorları tarafından değerlenir ve ilk sıralara çıkarlar.

SSL sertifikası ise web sitemizin güvenliğini sağlamak için sunucu-istemci ilişkisinde arada şifreleme yaparak mesajların belirli bir kriptoya göre iletilmesini sağlamaktadır. Yani bizler web sitelerini görmek için siteye giriş yaptığımızda siteye giriş yapma ve sitenin bize cevap verme ilişkisinin kriptolanması yani şifrelenmesi sağlanmaktadır. Böylece web siteleri de kendi güvenliğini sağlamakta ve bağlı bulunan istemci yani bizler de güvenli web sitelerini ziyaret etmekteyiz.

SEO’ da SSL Sertifikasının Önemi

Bu terimler de yan yana gelince Ssl sertifikası seo olarak arama motorları tarafından ayrılmaz ikili olarak nitelendirilmektedirler. Bizler de hem güvenli hem de web sitemizin ön sıralara çıkması için çalışmalar yapabiliriz. Bunun için SSL sertifikasını yaptırıp arama motorlarının istediği şartları taşıyabiliriz.

Bir yanıt yazın