LiteSpeed Cache Eklentisi ile WordPress Siteleriniz Çok Daha Hızlı!

LiteSpeed ile Hızlanın

Litespeed cache nedir diyecek olursak öncelikle wordpress içeriklerinizi hızlandırdığını söyleyebiliriz. Litespeed web sunucuları wordpress sitenizi önbelleğe alarak daha hızlı bir şekilde görüntülenmesine olanak sağlıyor. Basit bir örnek vermek gerekirse; daha önce bilgisayarınızdaki önbelleğe kayıtlı çeşitli dosyalar sizin internet gezintiniz sırasında farkında olmadan daha hızlı olarak ortaya çıkmaktadır. Litespeed ise bunu sizin sitesinizi tüm kullanıcılar tarafından önbelleklerine alınmış gibi hızlı açabilecek bir altyapı sunuyor. Bu işlevi gerçekleştirirken sizden büyük maliyet isteyen bir uygulama olmadığını da söylemeliyiz.

Daha Çok Ziyaretçi

Litespeed cahce ayarları ayarları doğru yapılan bir wordpress sitesi bu eklenti ile daha çok kullanıcıya daha kısa bir sürede erişebiliyor. Lscache teknolojisinden yararlanan bu eklenti sayesinde sitenin yüküde bir hayli azalacaktır. Önbellek eklentileri bazı programlar tarafından sunulsa da bu programlar gerçek manada sitenin trafik akışını üstlenmemekteler. Bundan dolayı sitedeki yavaşlama ve pin süreleri artabilir. Fakat Lscache teknolojisine sahip olduğunuzdan eminseniz bu sistem sitenize büyük fark sağlayabilir. Eklentiyi indirdikten sonra siteye basit bir arayüzle ulaşım da sağlayabiliyorsunuz.

WordPress Eklentileri

WordPress en iyi cache eklentisi denildiğinde akla ilk gelenlerden biri olan litespeed kurulumu için kurulum linkine tıklayarak indiriniz. WordPress sayfanızda  eklentiler sayfasına geldikten sonra yeni eklentiler üzerinden litespeed sekmesine ulaşabilirsiniz. Fakat bu eklentiyi kurmadan önce daha çok sisteminizdeki cache eklentilerinizi kaldırmasınız gerekmektedir. Aksi takdirde bazı yavaşlamalar veya çökme hatası alabilirsiniz. Bunun yanı sıra Lscache teknolojisini destekleyen bir sisteminiz olduğundan emin olmalısınız. Eklentiyi etkinleştirdiğinizde sizi litespeed cache eklenti ekranı karşılayacaktır. Bu ekran üzerinden diğer eklentiler dahil pek çok ayarıda yapabilirsiniz. Cnd,purge, optimazer gibi özellikler veren sistemin ayarlarını bu sekmelerden yapabilirsiniz.

“LiteSpeed Cache Eklentisi ile WordPress Siteleriniz Çok Daha Hızlı!” üzerine 2 yorum.

  1. merhabalar
    litespeed cache nin en iyi çalışır durumda olması için özellikle sizin hosta hangi ayarları yapmamız gerekiyor. Bu konuda yardımcı olurmusunuz? Aslında sadece bana değil tüm müşterilerinize ve wp kullanıcılarına yardımcı olmak için litespeed cache nin en ideal ayarları konusu açarsanız çok memnun oluruz.
    İyi çalışmalar

  2. LiteSpeed Cache ve W3 Total Cache eklentisi ile bir kıyaslama yazısı gelse sizden ne güzel olur 🙂 Tam hangi eklentiyi kurmaya karar vermeye çalışırken, güzel bir çalışma yapılır bizler adına.

Bir yanıt yazın