Reseller Hosting Nedir ve Neden Avantajlı Tercihtir?

Web hosting dünyası sürekli güncelleniyor ve daha basite indirgenmiş hizmetler sunuyor. Reseller hosting bunlardan biridir. Hazır paket olması ve sunucu bilgisi gerektirmediği için gelir elde etme konusunda büyük avantajlar sunuyor.

Hosting hizmetlerine bakıldığında kullanım kolaylığı ve maliyet açısından en ideal seçenek olduğu kolaylıkla söylenebilir. Peki, Reseller hosting nedir ve neden avantajlı bir tercihtir? Bu soruların cevaplarına yakından bakalım.

Reseller Hosting Nedir?

Kısaca ne olduğundan bahsetmek gerekirse; web hosting firmasının sunduğu hosting hizmetini satın alıp bu hizmeti kendi müşterilerine satarak kar elde etmeyi sağlayan bir hizmet türüdür. Bu hizmeti satın alan kişiler genellikle bir web tasarım firması, freelance web tasarımcı veya girişimcidir. Reseller hosting bu kişilere kendi markaları altında hosting hizmeti sunma imkanı sağlar.

Reseller Hosting Almanın 4 Avantajı

Hosting alırken kullanım amacınıza ne kadar hizmet edeceğini bilmeniz gerekir. Reseller hosting’i tercih edecekseniz, gelir elde etmek ve cazip fiyatlı bir hostinge sahip olmak istiyor olabilirsiniz. Çünkü bu hizmet tam da bu ihtiyaçlara hizmet eder. Kullanıcıların tercih etmesindeki en büyük 4 avantajı açıklıyoruz.

1 – Gelir Elde Etmek İsteyenlerin İlk Tercihidir

Öncelikle gelir elde etmek isteyenler için ideal bir seçenek olduğunu söyleyerek başlayalım. Bu hizmeti satın alarak kendi markanız altında hosting hizmeti sunmaya başlayabilirsiniz. Bu sayede ek gelir elde etmeniz mümkün olur. Vereceğiniz hizmete göre müşterilerinize teknik destek hizmeti de sağlayabilirsiniz. Ancak kesinlikle vermeniz gerektiğiyle alakalı bir zorunluluk yoktur.

2 – Uygun Fiyatlı ve Düşük Maliyetlidir

Reseller hosting hizmetini tercih etmek isteseydiniz bir diğer nedeniniz düşük maliyetli olması olurdu. Bu hizmeti satın alarak kendi sunucunuzu kurmanın ve bakımını yapmanın maliyetinden kaçınabilirsiniz. Aslında bu hizmeti edinerek hem maliyetten kaçınıyor hem de birçok işi tek başınıza yapmanın yükünden kurtuluyorsunuz.

3 – Hazır Paket Olduğu İçin Kolaylık Sağlar

Bu hizmet paketler halinde satışa sunulur ve hiçbir zahmet gerektirmez. Başlıca disk alanı, bant genişliği, e-posta hesapları ve daha fazlasını içebilir. Bu sayede müşterilerinize sunacağınız hizmeti kolayca özelleştirebilir ve ihtiyaçlarına göre ayarlayabilirsiniz. Farklı varyasyonlar oluşturmanıza ve fiyatlarını belirlemenize yardımcı olur.

4 – Kullanımı Kolaydır ve Sunucu Bilgisi Gerektirmez

Reseller Hosting hizmeti satın alırken sunucu hizmeti sağlama zorunluluğunuz yoktur. Bu da hem zaman hem de maliyet açısından büyük bir avantajdır. Sunucu yönetimi genellikle teknik bilgi ve deneyim gerektirdiği için insanların kaçındığı bir konudur. Reseller hosting hizmeti tam da bu kişilere hitap ediyor ve zahmetli işlerden kaçınmanızı sağlıyor.

Reseller Hosting Hizmetini Kimler Tercih Etmeli?

Gelir elde etmek isteyenler ve kendi markaları altında hosting hizmeti sunmak isteyenler kaçırılmaz bir fırsattır. Hazır paket olması ve sunucu bilgisi gerektirmemesi, zahmetten kaçınmak isteyenlerin aradığı özelliktir. Bundan dolayı web hosting piyasasında sıkça adından söz edilir. Bu hizmeti satın alan kişiler kendi markasını oluşturarak hizmet sunmaya ve gelir elde etmeye başlayabilirler.

Bir yanıt yazın