Güvenli Alışveriş İçin Bilgilendirme

Son zamanlarda bilişim suçlarının artması üzerine, siz müşterilerimize birtakım bilgilendirmeler yapmayı uygun gördük. Bu yazı güvenliğinizle ilgili önemli bilgiler içerir, sonuna kadar okumanız önerilir.

  • Güzel Hosting Internet Hizmetleri olarak, hiçbir şekilde MSN veya benzeri diğer platformlardan satış yapmamaktayız. MSN, telefon, canlı destek vb.. platformlarda görüşülse bile, almak istediğiniz hizmet için sizlerden www.guzel.net.tr sitemiz üzerinden sipariş vermeniz istenecektir. MSN ve benzeri platformlardan hesap bilgileri teslim ederek ücret isteyen kişilere itibar etmeyiniz. www.guzel.net.tr dışında satış yaptığımız bir web sitesi bulunmamaktadır.
  • Bizim kullandığımız bütün MSN adresleri, @guzel.net.tr uzantısı ile bitmektedir, farklı bir MSN adresiyle kesinlikle satış yapılmamakta/bilgi verilmemektedir. MSN adresi @guzel.net.tr olduğu halde, MSN adresinin yanında (E-Posta Adresi Onaylanmadı) yazıyosa, bu MSN adresi sahtedir, lütfen en kısa sürede bize bildiriniz.
  • Bize ödeme yaparken, https://www.guzel.net.tr/knowledgebase.php?action=displayarticle&id=12 sayfasındaki hesap numaraları dışındaki bir hesap numarasına kesinlikle ödeme yapmayınız. Paypal veya kredi kartı ile ödeme yapmak istiyorsanız, bunu bizim sitemiz üzerinden yapmanız gerekmektedir. Kesinlikle size bir Paypal adresi verilip ödemeyi göndermenizi istememekteyiz.
  • Hiçbir zaman kredi kartı bilgilerinizi telefon, canlı destek, MSN, e-mail vb.. platformlardan talep etmemekteyiz. Kredi kartı ile ödemeleri sadece bizim sitemiz üzerinden yapabilirsiniz, bu bilgiler hiçbir şekilde sistemimize kaydedilmeden doğrudan bankaya iletilir ve otomatik olarak ödeme işlemi gerçekleşir. Kesinlikle kredi kartı bilgilerinizi kimseyle paylaşmayınız.
  • Kredi kartı ile ödeme yaparken, kart bilgilerinizi girmek için sitemizdeki sanal klavyeyi kullanmaya özen gösteriniz. Böylece, bilgisayarınızda olabilecek keylogger vb.. virüsler girdiğiniz kart numarasını okuyamayacaktır. Yine de, ödeme yaptığınız bilgisayarda virüs olmadığından emin olunuz.
  • Kart bilgilerinizi girdiğiniz sitenin, www.guzel.net.tr sitesi olduğundan emin olunuz, bilgilerinizi girmeden önce adres çubuğunu mutlaka kontrol ediniz. Bu tip ödeme sayfalarını taklit ederek farklı bir adreste yayınlayıp kart bilgilerinizi çalmak(phising) isteyen kişiler mevcuttur.
  • Hiçbir kartlı ödeme sistemi, sizden Fatura Bilgileri-Kart Sahibi-Kart numarası-cvv2 ve son kullanma tarihi dışında bir bilgi istemeyecektir. Müşteri numarası, annenizin kızlık soyadı, doğum yılınız, kart şifresi vb.. bilgiler de sizden isteniyorsa, bu ödeme sayfası muhtemelen sahtedir, kesinlikle kart bilgilerinizi girmeyiniz. Sadece 3D Secure ödemelerde, kart bilgilerinizi alışveriş sayfasına girdikten sonra(genellikle sadece ad-soyad, kart no, cvv2 ve son kullanma tarihi) banka sayfasına yönlendirilirsiniz ve bu sayfada bankanız sizden kart şifresi veya 3D secure şifresi gibi bilgileri talep eder. Bu tip bilgiler banka sayfası dışında satıcılara verilmez veya satıcının web sitesine asla girilmez.
  • Kartla ödeme yaptığınız web sitesinde SSL sertifikası olduğundan emin olunuz. SSL sertifikası olan sitelerde, site adresi http:// değil https:// ile başlar ve genellikle adres çubuğunun yanında veya pencerenin sağ alt köşesinde(sayfada değil, tarayıcı üzerinde) bir kilit işareti bulunur, bu işareti tıkladığınızda bağlantının şifreli olduğuyla ilgili bir bilgi bulunur. Sayfada SSL logosu olması veya “Bağlantı şifrelidir” vb.. uyarılar olması bunun gerçek olduğu anlamına gelmemektedir, SSL sertifikası olup olmadığını kendiniz de mutlaka kontrol ediniz. SSL sertifikası olmayan sayfalara kesinlikle kredi kartı bilgilerinizi girmeyiniz, bütün bankalar satıcıların sitelerinde SSL sertifikasını zorunlu kıldığından dolayı SSL sertifikası kullanmayan kartlı satış siteleri büyük ihtimalle kart bilgilerinizi çalmak için hazırlanmış sahte sitelerdir.
  • Ürün satın alacağınız sitede bütün herşey doğru görünse bile, güvenmediğiniz sitelerden kesinlikle kredi kartıyla alışveriş yapmayınız. İnternetten alışveriş yaptığınız bütün siteler, isterlerse kredi kartı bilgilerinizi kaydedebilmektedir. Kart bilgilerinizi kaydeden sitelerin, kartınızın cvv2 numarasını kaydetmesi Visa/Mastercard tarafından kesinlikle yasaklanmıştır, eğer bu tip bir durum görürseniz mutlaka kart bilgilerinizin alışveriş yaptığınız siteden silinmesini talep ediniz. Güzel Hosting Internet Hizmetleri olarak biz, olası hack ihtimallerine karşı hiçbir şekilde hiçbir kart bilginizi kaydetmemekteyiz.
  • Eğer bankanız size bu hizmeti sunuyorsa, internetten alışveriş yaparken sanal kart kullanmanız sizin için en güvenli yoldur.

Biz sizlerin güvenliğiniz için ne kadar önlem alırsak alalım, dolandırıcılar insanları kandırmak için sürekli yeni teknikler üretmektedir. Bu yüzden, özellikle internette kredi kartıyla alışveriş yaparken çok dikkatli olmalı ve yukarıdaki noktalara çok dikkat etmelisiniz, aksi taktirde yüklü bir kreti kartı borcuyla karşılaşabilirsiniz.

Bilgilerinize sunulur.

Bir yanıt yazın